Reclamă
Reclamă

Viceministrul rus de Externe Serghei Riabkov a declarat vineri că fostul președinte american și actual candidat la Casa Albă, Donald Trump, va înțelege, mai devreme sau mai târziu, că propunerea rusă de pace în Ucraina „nu are alternative”, informează EFE.

„Va veni timpul și domnul Trump, indiferent de statutul său în viitor, va înțelege că nu există alternative la ceea ce a propus președintele Putin”, a declarat diplomatul rus, citat de agenția TASS.

În cadrul dezbaterii electorale cu actualul președinte, Joe Biden, republicanul Donald Trump a respins inițiativa prezentată în urmă cu două săptămâni de președintele Putin de a pune capăt războiului din Ucraina. Propunerea prevede anexarea celor patru regiuni ocupate de Moscova, retragerea trupelor ucrainene din estul și sudul țării și renunțarea Kievului la planurile de aderare la NATO.

Reclamă

Președintele Vladimir Putin a asigurat în mai multe rânduri că Rusia preferă victoria lui Joe Biden la alegerile din noiembrie, deoarece este un lider mult mai previzibil decât Donald Trump, care a luat această preferință ca pe un compliment. În același timp, liderul rus l-a apărat pe Trump de persecuția judiciară, un proces pe care l-a calificat ca fiind „politic”, și a denunțat frauda votului prin corespondență la alegerile prezidențiale din 2020.

Kremlinul „nu are nicio intenție să emită o evaluare a dezbaterii electorale” din Statele Unite, deoarece este o „chestiune internă” a țării respective, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, potrivit EFE, citată de Agerpres.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro