Bill Gates are în prezent o avere al cărui cuantum se ridică la 108 milaarde de dolari. Afaceristul are trei fete care își doresc să urmeze întocmai modelul de business al tatălui lor. Jeniffer povestește însă că a fost motivată de exemplele și experiențele traversate de tatăl sau. Această își descrie părinții că fiind ”incredibil de muncitori”. Cel mai motivant pentru tânăra este aartenenta părinților la propria organizație caritabilă Melinda Gates Foundation.

Reclamă

Discuții marcante în familie

Jennifer povestește că părinții ei nu au privat-o niciodată de subiectele ”de speriat” ale lumii. De față cu fiicele lor, Bill Gates și soția aveau discuții despre mortalitate sau boli cronice. Tânăra povestește că a fost extrem de marcată de aceste episoade. Mama adolescenței a suprins-o în copilărie în timp ce se juca cu păpușile despre care spunea că au SIDA.

. „Când eram copil, îmi vorbeau mereu că și cum aș fi fost adult și nu evitau discuțiile dificile. Am crescut auzind despre mortalitatea infantilă la masă din bucătărie, despre poliomielită, despre epidemia de SIDA”, a spus Jennifer Gates.

Reclamă

Chiar dacă este considerată alături de surorile ei cea mai bogată adolescență, Jennifer s-a dedicat și activităților profesionale. Fiicele lui Bill Gates și-au adus aportul în activitățile minore atribuite chiar de către tatăl lor. Factorul determinant pentru carieră ei a fost tot activitatea de caritate a tatălui sau. Jennifer și-a încheiat studiile la Universitatea Stanford și a optat după pentru în an de pauză. În 2019, tânăra s-a înscris la facultatea de medicină visând să devină pediatru.

”În prima săptămână la facultatea de medicină eram atât de copleșită de volumum de informații încât am uitat de mine însămi, ceea ce a devenit foarte important pentru mine. De atunci am învățat să am grijă să mențîn un echilibru și să am grijă să-mi fac suficient timp pentru somn, prieteni, mișcare și relaxare – toate sunt fundamentale și mă ajută să mă pregătesc pentru școală și pentru pacienții mei din viitor.”

Concurență acerbă între fetele bogate ale lumii

Nu doar că a fost extrem de motivată să muncească ci a fost mereu împinsă să concureze cu fiica lui Steve Jobs. Jenifer Gates și Eva Jobs s-au întrecut în rezultatele școlare dar și în drumul spre o carieră de vis.