Viață lungă, silueta suplă! Top 5 reguli pentru o îmbătrânire lentă!

Printre problemele serioase ale societății de astăzi se numara diabetul, obezitatea sau îmbătrânirea acceleranta. Dezvoltarea fiecărei boli  de acest gen într-un organism are legătură directă cu alegerile pe care le facem în ceea ce privește alimentația, odihnă sau stilul de viață.

Specialiștii ne recomandă să ținem cont de câteva caracteristici simple care ne pot aduce plus valoare vieții și ne pot ține departe de problemele de sănătate.

  1. Consumul de proteine

Proteinele au o importanţă uriasa în viață noastră fiind recomandate de către nutriţionisti a fi consumate într-o proporție echilibrată în fiecare zi. Dozăa ideală ar fi de maximum de 30% proteine, 55-60% carbohidraţi şi 5-10% lipide.

2. Consumul unui lapte de calitate

Laptele poate fi considerat un aliment de neînlocuit pentru organismul uman. Dovada importanței stă în primul rând în regula consumului acestuia încă din prima clipă de viață a unui bebeluș. La fel și în cazul adulților, acest produs hrănitor nu trebuie să lipsească din alimentație. Specialiștii sutin că laptele de capra conține o concentrație infinit mai mică de hormoni decât cel de vaca.

3. Desert de calitate, fără zahăr

Consumul de zahăr în exces este complet în defavoarea bunei funcționari a organismului. Chiar dacă nu urmați neapărat o dietă de slăbit, este recomandat să înlocuiți cât mai des zahărul cu alți îndulcitori naturali. Ștevia, siropul de agave sau de arțar sunt variante la îndemână pe care le puteți încerca fără să stați pe gânduri. Kilogramele vor stă departe dacă ”dulcele” consumat zilnic va fi unul de calitate.

4.Meniul echilibrat, echivalentul unei vieți lungi

Secretul tinereții fără batrananete susțîn specialiștii stă pe lângă moștenirea genetică în alimentație. Atunci când hrănim organismul trebuie să acordăm o atenție sporită asupra calității alimentelor nu neapărat a numărului de mese. Mai mult, a fost demonstrat că dietele  hipocalorice ne ajută să trăim îndelungat.

5. Sportul

Chiar dacă nu suntem mari fani ai sportului, este ideal să găsim o modalitate prietenoasă pentru fiecare dintre noi de a depune un grad de efort în fiecare zi. de la o plimbare în parc, până la rutină în sala de aerobic, toate vor aduce plus-valoare modului în care ne păstrăm în formă organismul.

Să îmbătrânim frumos!

 

 

Lasă un răspuns

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 18 aprilie 2020. Capricornii vor lua decizii greșite

Pește la cuptor aromatizat cu vin și usturoi