Reclamă
Reclamă

Victoria Salcedo este o tânăra de 23 ani din Ecuador, care a suferit un tragic accident în urma căruia și-a pierdut ambele mâini și piciorul stâng.

La vârsta de numai 5 ani, pe când ea și fratele ei se jucau pe acoperișul casei, Victoria a atins un fir cu voltaj mare cu un băț de metal. Mama ei povestește înfiorată despre ziua accidentului: ,,Casa s-a cutremurat ca și cum ar fi fost un cutremur. Dar nu a fost. Am alergat și am găsit-o pe Victoria întinsă pe jos.”

Fata spune că nu își amintește viața de din-nainte de accident. De-a lungul anilor, Victoria a folosit proteze, însă afirmă că niciodată nu i-au plăcut cele pentru brațe. A învățat să își ducă viață fără ajutorul membrelor sale.

   „Cred că pe măsură ce a trecut timpul, am realizat că eram diferită și asta e dificil. Astăzi cel mai greu lucru pentru mine e să schimb părerea oamenilor.”

Reclamă

În prezent, Victoria este studentă la Facultatea de Jurnalism. Își dorește să lucreze în televiziune și să devină reporter.  Reușește fără probleme să își ducă viața într-un mod normal, fără să își lase dizabilitatea să o oprească. Are o viață socială activă, dansează, iar noua pasiune ei este înotul.

Recent, Victoria a început să își împărtășească viața cu mediul online. Spune că este fericită să răspundă întrebărilor oamenilor.

De asemenea, Victoria face și Public Speaking, ținând discursuri despre experiențele sale oamenilor din jur. ,,Iubesc să îmi împărtășesc experiențele cu alți oameni. Împart ceea ce am învățat. Pentru mine, să îi inspir pe alții este o oportunitate să schimb mentalitatea oamenilor.”

Povestind despre Victoria, fratele  fetei afirmă: ,,Sunt foarte mândru de ea, doarece nu se limitează și privește mereu la partea pozitivă a vieții.”

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=J8W4_Kx0gzQ[/embedyt]

 

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro