În provincia Hubei, zona cu cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus, un copil cu dizabilități a fost lăsat să moară după ce tatăl său a fost băgat în carantină de către autorități. Yan Cheng avea 16 ani și nu se putea descurca singur, suferind de o paralizie cerebrală. Copilul și fratele lui era îngrijit de tatăl, acesta din urmă fiind băgat în carantină cu cel de-al doilea copil, suspectați de coronavirus.

Autoritățile au luat măsuri în acest caz, BBC relatează demiterea a doi oficiali în urma cumplitei întâmplări. De asemenea este deschisă și o anchetă în acest caz.

Tatăl lui Yan, aflat în carantină, a postat mesaje disperate cerând ajutor pentru fiul său pe rețeaua de socializare Weibo. Acesta preciza în mesaj că puștiul are nevoie de apă și hrană, dar și de îngrijire specială. Din păcate miercurea trecută copilul a fost găsit fără suflare.

Presa locală informează că tânărul a fost hrănit doar de două ori în această perioadă, de când tatăl și fratele său au fost luați de acasă.

Oficialii demiși în acest caz sunt secretarul local al Partidului Comunist și primarul din Huajiahe, ancheta fiind în curs de desfășurare.

Noul bilanț în cazul coronavirus arată peste 425 de persoane decedate, iar numărul infectărilor crește alarmant, ajungând la peste 20.000 de cazuri confirmate.