Gigantul german a decis să închidă definitiv fabrica din România, după ce a fost serios afectat de pandemiei. Desigur anunțul nu a fost prea bun pentru cei 235 de angajați ai fabricii.

Gigantul german închide fabrica din România

Angajații fabricii de pantaloni RHM Pants din judeţul Covasna, care este deținută de producătorul german Dr. Bock Industries, rămân fără loc de muncă. După ce  s-a anunțat că fabrica se închide din cauza pandemiei care a creat mari probleme din punct de vedere economic, atât în România, cât și la nivel mondial.

Din cauza întregii situații din ultimele două luni, fabrica a avut un număr redus de cereri, iar comenzile venite din partea clienților importanți s-au anulat. Motiv pentru care reprezentanții fabricii, au hotărât să o închidă.

„Prin urmare, Consiliul de administraţie şi Consiliul de supraveghere au decis închiderea uzinei RHM Pants din Estelnic (România), deoarece pierderile nu pot fi compensate prin măsuri pe termen scurt şi nu se preconizează o redresare pe termen scurt a pieţei”, a anunțat compania.

Fabrica din Estelnic avea 235 de angajați, care acum au rămas fără loc de muncă. Înființată în 1992, fabrica RHM Pants este una dintre cele mai mari fabrici de pantaloni din România.

Compania mamă, Dr. Bock Industries a fost creată în 1984, de către  Dietrich Bock. Gigantul german, a devenit furnizor important pentru branduri de îmbrăcăminte de renume, precum Gant, Hugo Boss, Marc O’Polo, Zegna, Raffaelo Rossi sau Windsor.

Dr. Bock Industries are fabrici deschise în Germania, Italia, Bulgaria, Ucraina și România. Dietrich Bock, cel care a înființat compania, a venit în România acum aproape 30 de ani. Atunci el a trasat în zăpadă locul unde avea să se construiască fabrica la care aveau să lucreze 250 de oameni. Potrivit EuropaFM, brand-ul Hugo Boss a fost primul client al fabricii. Acesta a făcut o comandă de 1,5 milioane de perechi de pantaloni, care nu au fost livrați.