În acest moment, platforma Tik Tok este probabil cea mai utilizată în toată lumea.

Utilizatorii creează filmulețe, fac live-uri și oferă cadouri celor pe care îi admiră. Cu toate acestea, așa cum există persoane pe care le urmărești cu drag, există și persoane care ar trebui interzise pe această platformă.  

În acest context, Uniunea Europeană discută în aceste zile pentru a stabili dacă va interzice această aplicație în țările membre. Cauzele pentru care s-a ajuns la aceste discuții sunt multe, însă cea mai importantă este cea cu privire la siguranța utilizatorilor.  

Tik Tok ar putea fi interzisă în țările europene

În ultima perioadă, aplicația a făcut foarte multe victime, mai ales în rândul celor mici. De asemenea, oamenii se îmbogățesc peste noapte dacă obțin cât mai multe vizualizări la videoclipurile postate. Există foarte multe nereguli cu privire la conținutul care apare pe această platformă. Din acest motiv, Comisarul Thierry Breton a anunțat că începând cu data de 1 septembrie 2023, platforma Tik Tok ar putea fi interzisă în Europa.  

Provocările postate în ultimele luni pe Tik Tok au făcut o mulțime de victime, mai ales în rândul copiilor. Din păcate, multe dintre materialele încărcate pe platformă nu sunt verificate de un moderator, motiv pentru care pot fi accesate chiar și de către copii. Conform ultimele studii făcute, Victor va trebui să ofere mai multă atenție conținutului și să impună o serie de reguli stricte. Dacă nu își va asuma aceste lucruri, platforma va fi interzisă în țările europene.  

Vești proaste pentru utilizatorii Tik Tok! Aplicația este pe punctul de a fi interzisă în Europa. Care sunt motivele
Sursa: Social media

De ce ar putea fi interzisă aplicația Tik Tok în Europa

Thierry Breton a amenințat că oficialii europeni nu vor ezita să adopte întreaga gamă de sancțiuni pentru a-și proteja cetățenii. Aceste lucruri nu se vor întâmpla dacă legislația va fi respectată pe deplin.

„Cu cât audienţa are o vârstă mai mică, cu atât este mai mare responsabilitatea. Nu este acceptabil ca în spatele unor dispozitive aparent inofensive şi amuzante, utilizatorii să aibă nevoie doar de câteva secunde pentru a accesa conţinut nociv, care uneori ameninţă viaţa”, a declarat comisarul Thierry Breton.