Reclamă
Reclamă

Vești proaste pentru toți șoferii! Începând din ianuarie 2020 amenzile ar putea fi mărite cu aproximativ 50%, de la 145 de lei la 223 de lei punctul.

Dacă până acum, în ultimii doi ani, punctul amendă a rămas la 145 de lei, deși salariul minim pe economie a crescut, din anul 2020 situația s-ar putea schimba. Totul depinde de noul Guvern și decizia acestuia cu privire la plafonarea punctului de amendă, scrie observator.tv.

Punctul de amendă reprezintă 10% din valoarea salariului minim pe economie. Cum în ianuarie 2020 acesta va crește la 2230 de lei, punctul de amendă ar putea fi mărit la 223 de lei.

„Ştiu că este îngheţat. Asta a fost practica de îngheţare, să nu ţină cont de salariul minim. Aici, mai degrabă, aş veni cu un proiect de lege în care să nu mai legăm amenzil de salariul minim, pentru că s-a dovedit că dacă a fost necesară prorogarea timp de doi ani de zile a creşterii amenzilor în funcţie de salariul minim înseamnă că legarea acestor amenzi de salariul minim nu a funcţionat. Vom lua o decizie referitor la această problemă”, a declarat Ludovic Orban.

Reclamă

E sezonul anvelopelor de iarnă
Șoferi, nu uitați că în această perioadă este absolut necesar să aveți autoturismele echipate cu anvelope de iarnă. Cei care încalcă această lege riscă amenzi de până la ora 2900 de lei. „Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă”, a transmis Poliția Română.

Reclamă
Share.

Pasionata de jurnalism cu o experienta de peste 20 de ani. A lucrat la publicatii precum capital.ro, evenimentul zilei cat si digi24.ro

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro