Criza economică începută de pandemia de coronavirus și continuarea acesteia de către invadarea Ucrainei de către Rusia a avut efecte devastatoare. 

Criza financiară, începută de pandemia de coronavirus și continuată de războiul dintre Rusia și Ucraina, a avut efecte devastatoare economice pe plan mondial. Una dintre consecințele războiului din Ucraina și sancțiunilor impuse Rusiei de către țările din Europa au dus la scumpirea enormă a mai multor produse. 

Gazul se află în topul celor mai scumpe lucruri cauzate de această acțiune militară a Rusiei, în Ucraina. De asemenea, un produs folosit în fiecare zi în toată lumea se va scumpi, dar și în România, se va scumpi enorm în următoarea perioadă. 

Hârtia igienică se va scumpi

Este acel gen de produs de care nu îți dai seama câtă nevoie ai, decât atunci când lipsește din locuința ta. Este vorba despre hârtia igienică, un produs de care toți oamenii au nevoie zilnic. Prețul scumpirii hârtiei igienice va crește foarte mult, din cauza că Europa și SUA au interzis importarea din Rusia și Bielorusia a mesteacănului. Acesta este folosit la producerea hârtiei igienice. Așadar, fiindcă se va produse mai greu, va costa, evident, mai mult.  

Conform statisticilor, de la începutul anului în curs și până în prezent, au fost importate în Europa cu 1,4 milioane de tone mai puțin lemn de mesteacăn. Celuloza era achiziționată în cantități uriașe din Rusia și Ucraina. Fiindcă cele două sunt în război total, este posibil ca în magazinele din România, și nu numai, să nu se mai găsească hârtie igienică sau prosoape de bucătărie. Dacă se vor găsi, vor fi mult mai scumpe față de cum sunt în prezent. 

Vești proaste pentru toți românii! Produsul care se va scumpi enorm în curând. Toată lumea îl folosește

Vestea bună este că principalul producător de hârtie igienică din Finlanda a declarat că în acest moment lucrează la o nouă formulă de hârtie igienică care va conține mai puțin lemn de mesteacăn, în condițiile în care nu se mai fac importuri din Rusia. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.