Primăria Capitelei a propus ca viteza maximă să fie modifică.

Dar asta doar pe 42 dintre traseele Capitalei. Mulți dintre actualii vitezomani vor trebui să renunțe să mai apese pe accelerație.

Facebook

Viteza maximă în București!

Conform cu propunerea Primăriei Capitalei, viteza pe aceste 42 de trasee trebuie redusă la 30 de kilometri pe oră. De asemenea, în proiect este menționat că se dorește lărgirea spațiilor pentru pietoni, cât și pentru bicicliști!

Prin urmare, șoferii vor trebui să reducă viteza în aceste zone și să aibă o atenție sporită în cazul bicicletelor și pietonilor.

Proiectul este deja votat de consilierii locali. Aceste proiect este inițiat tocmai pentru a reduce numărul de accidente. Zonele vizate în acest proiect, fiind cele în care se produc cele mai multe accidente, precum zona Arthur Verona!

”Această limită de 30 de km pe oră trebuie configurată în funcție de stradă, trebuie să am limitatoare de viteză, treceri de pietoni sau intersecții denivelate. Este un spațiu mult mai sigur pentru pietoni și pentru bicicliști”, a declarat Reini Stadler, specialist mobilitate urbană.

De asemenea, pe strada Arthur Verona se vor desfășura lucrări de mărire a spațiului pentru bicicliști și pietoni. Primăria Bucureștiului intenționează să facă la fel și în cazul celorlalte 41 de trasee menționate în proiect.

Mai avem puțin de așteptat!

Deși proiectul a fost votat de către consilierii locali, acesta trebuie să aibă și votul Ministerului Dezvoltării. Doar așa poate să fie pus în aplicare.

Inițiativa este văzută cu ochi buni în special de locuitorii Bucureștiului, care speră că vor avea mai multe parcuri. Cei mai mulți speră că în sfârșit copiii lor vor avea mai multe zone în care să se joace. Zone mai mari și mult mai sigure.

Proiectul îi bucură și pe bicicliști care speră că vor putea merge în siguranță pe străzile orașului.

”În astfel de situații, când un șofer se întâlnește cu o bicicletă pe aceste străduțe, trebuie să stea în spatele biciclistului și să îl depășească cu prima ocazie când acest biciclist va fi protejat și nu va fi acroșat”, a spus Oana Turturică, reprezentant ”Hai cu Bicla”.