Vești proaste pentru șoferi Când lucrurile de-abia s-au calmat în ceea ce privește prețurile benzinei și motorinei, conducătorii auto din România primesc o lovitură.

Astăzi, 25 mai 2023, prețul benzinei și al motorinei a crescut cu 2 bani pe litru. Acesta este al treilea salt de preț într-un interval scurt de timp. Pe data de 19 mai creștea cu 3 bani pe litru, iar cu câteva zile înainte cu 5 bani pe litru. În prezent, Petrom, compania lider pe piața de distribuție a carburanților, a majorat prețul benzinei și al motorinei cu 2 bani pe litru față de ziua anterioară.

Vești proaste pentru șoferi

Astfel, prețul benzinei standard este acum de 6,45 lei pe litru, iar prețul motorinei standard este de 6,47 lei pe litru. Această creștere vine după ce Petrom a scumpit carburanții cu 5 bani pe litru acum șase zile. Înainte de aceasta, benzina era mai ieftină cu 4 bani pe litru, iar motorina cu 6 bani pe litru.

Vești proaste pentru șoferi! Carburanții s-au scumpit din nou. Cât costă benzina și motorina în prezent

Potrivit economedia.ro, România se află pe locul al treilea în Uniunea Europeană în ceea ce privește prețul ieftin al benzinei. Combustibilul este mai ieftin doar în Bulgaria și Malta. În schimb, în cazul motorinei, România se clasează pe locul al șaptelea în Uniunea Europeană, fiind depășită de Bulgaria, Croația, Cehia, Lituania, Malta și Polonia.

Cât costa combustibilul în urmă cu 10 zile

În urmă cu aproximativ 10 zile, prețurile carburanților au scăzut, astfel că pe data de 16 mai 2023, benzina standard costa 6,34 lei, iar motorina standard costa 6,38 lei.

Prețurile la stațiile de alimentare urmează o tendință similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts, care reprezintă prețul de referință internațional pe piața benzinei și motorinei.