Vești proaste pentru românii care vor să obțină acest permis de conducere! Examenul va fi mult mai greu. 

Vești proaste pentru românii care vor să obțină acest permis. Examenul pentru obținerea acestuia va fi mult mai greu, față de cum erau obișnuiți. Din dorința de a schimba lucrurile în bine pe șoselele din România, autoritățile s-au gândit la o măsură care nu va fi pe placul multor persoane. 

Este vorba despre examenul moto în poligon. Așadar, motocicliștii vor obține permisul mult mai greu, față de cum era până în prezent. Decizia a fost luată de către autorități pentru a crește siguranța pe șosele. Reamintim că România se află în topul țărilor în care extrem de multe accidente sunt provocate de către motocicliști. În acest sens, organele competente caută soluții pentru a crește siguranța pe șoselele din țară. 

Schimbări radicale pentru motocicliști!

Ministerul Afacerilor Interne este cel care a găsit soluții pentru a-i face pe motocicliști să acorde atenție traficului și să fie mai responsabili. Așadar, conform instituției citate, se va implementa un dispozitiv care va înregistra atât video, cât și audio, întregul examen. 

Vești proaste pentru români! Se schimbă radical examenul pentru obținerea acestui permis de conducere

Acest mijloc tehnic va fi montat pe mașina în care va sta examinatorul. Vor fi înregistrate comenzile pe care le dă examinatorul și va fi mai ușor de observat dacă elevul va executa comenzile. Toate înregistrările făcute vor ajunge în posesia Poliției Române, care le va păstra în arhivă. În cazul în care un elev va fi nemulțumit de rezultat și va depune plângere, înregistrările vor arăta clar dacă acesta are dreptate sau nu. 

Se schimbă modul în care va decurge examenul moto

„Putem dovedi în cazul în care ni se va solicita acest lucru chiar de către instanță, dar și pentru cetățeni, se va stabili legalitatea susținerii probei”, a mai explicat Leonard Lupu. 

Atenție! Momentan legea nu se schimbă. Aceasta trebuie să fie aprobată de Guvern. În cazul în care guvernanții vor fi de acord cu aceste schimbări, lucrurile ar putea să se schimbe începând cu luna februarie a anului în curs. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.