Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț important pentru anumiți pensionari. 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că în unele cazuri, pensiile nu vor fi majorate cu 12,5%, ci cu mai puțin. Totuși, oficialul a precizat că voucherele sociale pe care le dă statul va compensa diferența respectivă. 

Social-democratul a explicat că nu toți pensionarii vor beneficia de majorarea de 12,5%. Cu toate acestea, ministrul Muncii a ținut să menționeze că există o soluție și pentru acești oameni. Așadar, pensionarii care vor avea pensii mai mari de 2.000 de lei, vor primi o creștere mai mică, față de ceilalți pensionari. Chiar dacă vor primi mai puțini bani la pensie, există o soluția salvatoare și în cazul lor. 

Vești proaste pentru pensionari: Nu vor primi pensiile majorate

Mai exact, pensionarii aceștia vor beneficia de vouchere sociale, care vor compensa diferența de bani pe care nu îi vor primi la pensie. Mai clar, pensiile care vor depăși 1.800 de lei, vor fi majorate cu suma de 10%. 

„Nu este doar 10, depinde de praguri. Mă bucur și fac recurs la memoria dvs: aceste discuții pe care le promovați despre majorarea de venituri nu le-ați avut în anii anteriori. Prezența PSD la guvernare a adus discuții despre majorări. Aceste calcule le-am făcut și noi și de aceea avem măsuri de sprijin. Am creat pentru toată lumea acea majorare a punctului de pensie”, a declarat Marius Budăi.

Vești proaste pentru o anumită categorie de pensionari! Nu vor beneficia de majorarea pensiilor cu 12,5%

Pensionarii cu pensii mai mici de 3.000 de lei, vor primi suma de 1.000 de lei de la stat, în tranșe. De acești bani vor beneficia peste 2,3 milioane de pensionari.  

Analist politic: Statul dă pensionarilor cu o mână și le ia cu două

Analiștii economici critică, în mod neașteptat, aceste majorări. Analistul Adrian Negrescu spune că statul nu îi ajută deloc pe pensionari, ci din contră. Pensiile la noi în țară nu cresc, ținând cont de inflația pe care o simt pensionarii.  

Analistul politic consideră că pensionarii vor pierde bani anul viitor. Statul nu a fost în stare să găsească soluțiile eficiente pentru a le proteja acestora puterea de cumpărare.

„Statul dă pensionarilor cu o mână şi le ia cu două. Mai întâi le creşte pensiile, cu 12,5%, iar apoi le aplică ajutoarele. ajutoare la nişte plafoane de pensii. Dacă tu depăşeşti plafonul, ca urmare a creşterii pensiilor, nu mai primeşti acel ajutor”, a declarat Adrian Negrescu, potrivit observatornews.ro. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.