Vești proaste pentru fumători! Se scumpesc țigările de la 1 aprilie.

Începutul lunii aprilie aduce vești proaste pentru fumători, deoarece prețurile la țigări vor crește. Ministerul Finanțelor a publicat la începutul lunii martie nivelul noii accize pentru țigarete, valabil timp de un an de zile, începând cu data de 1 aprilie. 

În perioada 1 august 2022 – 31 martie 2023 inclusiv, acciza specifică pentru țigarete este de 459,386 lei/1.000 țigarete, dar acesta va crește semnificativ. Astfel, în perioada 1 aprilie 2023 – 31 martie 2024, inclusiv, nivelul accizei specifice la țigarete va fi de 493,988 lei/1.000 de țigarete. 

Se scumpesc țigările de la 1 aprilie

În consecință, fumătorii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a-și satisface viciul. În mai puțin de două săptămâni, prețul pentru un pachet de țigări va crește cu 0,3-0,5 lei după majorarea accizei totale de la 81,78 euro/1.000 țigarete la 84,37 euro/1.000 țigarete. 

Aceasta nu este prima scumpire a țigărilor. În septembrie, acestea au fost majorate cu un leu în medie pe pachetul de țigări. De asemenea, prețul mediu al unui pachet de țigări vândut în România s-a dublat în ultimii 10 ani, de la 11 lei la 21 de lei. 

Vești proaste pentru fumători! Se scumpesc țigările de la 1 aprilie. Cât va costa un pachet
Colaj Substantial

Fumatul, obiceiul nociv al oamenilor 

Cu toții știm că fumatul face foarte mult rău organismului, mai mult, chiar ne scurtează perioada vieții. Cu toate acestea, oamenii nu renunță la fumat. Nici măcar prețurile din ce în ce mai mari nu îi determină pe oameni să renunțe la acest viciu.  

Fumatul poate avea o serie de efecte negative asupra sănătății noastre. În primul rând, fumatul poate crește riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral, boli pulmonare și cancer, printre altele. De asemenea, poate duce la apariția unor afecțiuni precum bronșita cronică și emfizemul pulmonar. 

Fumatul poate afecta, de asemenea, sănătatea altor persoane, prin expunerea la fumul de țigară de la fumători, cunoscut sub numele de fumat pasiv. Fumatul pasiv poate crește riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și cancer de la nivelul plămânilor. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.