Preocupările pentru mediu au început să fie din ce în ce mai prezente în toate domeniile, inclusiv în industria de beauty.

De acum încolo, doamnele și domnișoarele vor trebui să își ia adio de la sclipici, căci, de acum încolo, acesta nu va mai putea fi folosit sub nicio formă.

Deși pare greu de crezut, de acum încolo, folosirea sclipiciului va deveni interzisă. Asta nu este o veste prea bună pentru doamnele și domnișoarele care preferau să iasă din anonimat, adăugând puțină strălucire machiajului sau unghiilor.

Vestea nu a picat bine nici celor care lucrează în saloane și nici clientelor, dar se pare că toată lumea a înțeles că este o măsură benefică pentru mediu. Momentan, doamnele și domnișoarele pasionate de sclipici vor mai putea beneficia foarte puțin până când va intra în vigoare măsura.

Măsura nu va intra în vigoare imediat, ci sclipiciul va mai putea fi folosit încă un an de zile de acum încolo. Magazinele nu-l mai pot comercializa de la jumătatea lunii octombrie, anul acesta. Motivul adoptării acestei măsuri este unul foarte simplu și are legătură cu protejarea mediului și reducerea poluări.

Vești proaste pentru doamne și domnișoare. De când se va interzice folosirea sclipiciului în makeup și manichiură

Noi măsuri pentru saloane și makeup artiști

Totul are legătură cu microplasticele. Vor fi interzise toate artificiile stilistice mai mici de 5mm, iar aici ne referim la paiete, perle, dar restricțiile se aplică și în domeniul makeup-ului. Interdicțiile nu se aplică doar în Germania, acolo unde a apărut știrea inițială, ci se aplică în toată Europa.

Însă, cele care își doresc să folosească în continuare sclipiciul în machiaj și unghii au o alternativă și anume, o plantă din care se poate produce sclipiciul. Saloanele vor fi nevoite să folosească sclipiciul până anul viitor, dar nu mai au voie să achiziționeze altele după ce se termină stocurile.

Reducerea microplasticurilor are ca scop și reducerea poluării care, în ultima vreme, a ajuns la cote alarmante.