Anunț de ultimă oră despre spațiul Schengen! Vicepremierul Kelemen Hunor a dat o veste proastă românilor.  

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, și vicepremier, a vorbit despre aderarea României la spațiul Schengen. El a ținut să menționeze că dacă anul acesta țara noastră nu va intra în spațiul de liberă circulație, atunci nu va mai avea această șansă în următorii doi ani.  

Mai exact, dacă anul acesta România nu va fi primită în spațiul Schengen, atunci nu ar mai trebui ca politicienii să se ocupe de acest subiect până în 2025. Vor fi alegerile, iar Comisia Europeană nu se va mai ocupa de acest subiect.  

Când ar putea intra România în spațiul Schengen

„Comisia care vine după alegerile europarlamentare se va aşeza undeva în septembrie, octombrie 2024, până când lucrurile se vor aşeza pe un făgaş normal trece anul 2024”, spune Kelemen Hunor.  

Kelemen Hunor spune că nu vrea să creadă că dacă România nu va intra în Schengen sub președinția suedeză, atunci va intra sub președinție spaniolă. În același timp, vicepremierul a mai spus că politicienii din Austria au nevoie de ceva timp pentru a-și schimba părerea. De asemenea, oficialul a spus că în Austria vor fi alegeri în luna ianuarie, însă lucrurile se vor așeza din punct de vedere politic.  

Kelemen Hunor: Toată lumea a fost luată prin surprindere de decizia Austriei

Într-o emisiune de la Prima Tv, președintele UDMR a fost întrebat cine este de vină pentru eșecul înregistrat de România pe 8 decembrie. Reamintim că în acea zi, țara noastră a primit vot negativ pentru intrarea în Schengen.  

Vicepremierul a declarat că nici România, nici statele membre nu aveau cum să prevară o astfel de situație.  

„Noi când am aflat chestia asta am aflat de la colegii noştri din Austria, că avem acolo prieteni, suntem în aceeaşi familie politică. Ne-au zis, vedeţi că se schimbă brutal ceva la noi, au văzut sondajele, cancelarul a luat o decizie, în cerc restrâns. Dar asta noi am aflat când s-a luat decizia. (..) Toată Comisia a fost surprinsă, toate statele membre şi supărarea a venit şi de aici”, a spus preşedintele UDMR. 

Vești proaste despre aderarea României în Schengen! Vicepremierul a aruncat bomba: În 2025...

Hunor: Trebuie să îți păstrezi prietenii, nu să îi lași baltă

În ceea ce privește decizia Austriei de a da un vot negativ, Kelemen Hunor a declarat că aceasta a fost una politică și mizerabilă. El este de părere că România a gestionat bine dosarul intrării în Schengen în anul 2022, și nu merita acest lucru. De asemenea, vicepremierul nu susține decuplarea de Bulgaria în dosarul spațiului Schengen.  

„Trebuie să îţi păstrezi prietenii, noi am da un mesaj prost, că nu mai are încredere în tine, că îl laşi baltă”, a arătat preşedintele UDMR.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.