O nouă subdivizie Omicron a fost depistată în India

Ultimele săptămâni au adus o creștere a cazurilor noi de îmbolnăvire în numeroase țări. Subvariantele Omicron devin tot mai transmisibile, iar una nouă a fost descoperită recent. Potrivit specialiștilor nouă subdivizie Omicron este de cinci ori mai contagioasă și a fost identificată pentru prima oară în India.

Se anunță un nou val al pandemiei, după ce numărul de noi cazuri de îmbolnăvire a crescut exponențial. Noile creșteri sunt determinate de subvariantele BA.4, BA.5 și BA.2.75 Omicron, ce sunt extrem de transmisibile. Mai mult, o nouă subdivizie Omicron a fost depistată în India. Este vorba despre BA.2.75, a doua generație a variantelor BA.2.

Specialiștii avertizează că această tulpină are o transmisibilitate ridicată, fiind motivul pentru care cazurile Covid-19 au explodat în India. Marți, 5 iulie, India a înregistrat 13.086 de noi cazuri. Experții mai spun că noua tulpină poate infecta mult mai ușor plămânii.

Vești proaste! A apărut o nouă subdivizie Omicron. Specialiștii spun că este de 5 ori mai periculoasă față de cele anterioare
Pexels

Noul val al pandemiei în România

Noul val al pandemiei se resimte deja și în România. În cele mai recent bilanț, Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor s-a dublat în ultima săptămâna. Mai mult, este cu 80 % mai mare față de sfârșitul lunii mai. Specialiștii preconizează că acesta va crește constat în următoarele săptămâni. Vârful acestui val o să fie atins în luna august, atunci când se aproximează că vor exista 10.000 de cazuri de îmbolnăvire pe zi.

În ultima săptămână, România a avut o medie de peste 1.100 de cazuri zilnice. În total, numărul infectărilor a ajuns la 7.726, dublu față de săptămâna trecută, când au fost înregistrate doar 3.974 de cazuri.

În intervalul 27 iunie – 3 iulie 2022 au fost înregistrate 7.726 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19). 1.307 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, depistați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

De asemenea, în intervalul 27.06.2022 (10.00) – 3.07.2022 (10.00) au fost raportate de către INSP 16 decese (11 bărbați și 5 femei). Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care prezentau comorbidități. Dintre pacienții decedați, 4 erau vaccinați și 12 nevaccinați.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.