Astăzi, Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat o nouă propunere legislativă pentru modificarea şi completarea legii care face referire la salarizarea personalului plătit din fondurile publice.

Deputatul PSD Dănuţ Păle, actualul vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, a depus un amendament care face referire strict la salarizarea personalului din cadrul ANSVSA.

„În forma actuală a legii, sporurile specifice pentru condiţiile de muncă puteau fi acordate doar personalului care a avut acele sporuri la salariul de bază existent în plată în decembrie 2018. O parte a personalului ANSVSA şi al structurilor din subordine au avut cuprinse sporurile specifice condiţiilor de muncă doar în funcţie de asumarea diferiţilor ordonatori de credite sau în baza unor decizii ale instanţelor de judecată, ceea ce în contextul actual duce la o serie de discriminări în cadrul aceleiaşi categorii de salariaţi. Am dorit, astfel, să aduc o modificare prin care categoriile de personal din acelaşi compartiment, cu aceeaşi expunere la factorii de risc, să beneficieze de sporurile cuvenite. Vor fi avantajaţi cei care după majorarea salariului din decembrie 2017 nu au ajuns la grilele maximale stabilite pentru 2022 şi nu au putut beneficia de sporurile pentru condiţiile specifice de muncă”, a declarat Dănuţ Păle.

Tot în acest context, propunerea legislativă mai prevede şi acordarea unei majorări salariale pentru personalul de conducere din cadrul Bibliotecii Naţionale a României, a Bibliotecii Academiei Române, precum şi a bibliotecilor şi a tuturor muzeelor din România.