Anunț important pentru toți conducătorii auto din România! Prețurile RCA vor fi plafonate.

Consiliul Concurenței a dat aviz favorabil proiectului de Hotărâre de Guvern referitor la limitarea prețurilor polițelor RCA, inițiat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).  

Recomandarea Consiliului este însă să se limiteze costul reparațiilor în cadrul acestor polițe de asigurare. Potrivit soluției propuse de ASF, prețurile polițelor RCA vor fi plafonate la nivelul din martie 2020, adică la nivelul practicat înainte de scumpirile semnificative din ultima perioadă. 

Prețurile RCA vor fi plafonate

Cu toate acestea, avizul Consiliului Concurenței conține și unele observații. Astfel, polițele RCA vor putea fi încheiate numai pe o perioadă de șase luni sau un an, odată ce hotărârea va fi adoptată. Mai mult decât atât, instituția recomandă amplasarea unui număr mai mare de camere de supraveghere în trafic, pentru identificarea șoferilor care nu au asigurări RCA și sancționarea lor în consecință. 

Vești importante pentru toți șoferii! Prețurile RCA vor fi plafonate

Recomandările Consiliului Concurenței

Consiliul Concurenței mai cere statului să ia măsuri pentru a echilibra piața asigurărilor și atrage atenția că polițele RCA sunt obligatorii și reprezintă o parte importantă a pieței de asigurări din România, motiv pentru care este necesar să se intervină în acest sens. În plus, instituția avertizează că, dacă această hotărâre de Guvern nu va fi adoptată, ar putea fi afectată furnizarea de bunuri de larg consum. 

Avizul Consiliului Concurenței urmează să fie analizat de către Guvern, iar hotărârea de Guvern ar putea fi adoptată în săptămânile următoare. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.