Victor Costache, ministrul sănătății a declarat că românul care din păcate este infectat cu coronavirus, este stabil, starea acestuia fiind una bună, nu au apărut complicații.

Reclamă

Românul a captat virusul de pe nava de croazieră din Japonia, în urma căreia sunt confirmate sute de cazuri, acestea fiind deja în carantină însă celelalte persoane sunt testate zilnic pentru a confirma sau infirma cumplitul virus. Rezultatele infestării cu coronavirus se confirmă într-un timp foarte scurt, aproximativ 3-4 ore, astfel încât pacienții pot fi izolați de persoanele sănătoase.

„Am refăcut stocurile, tot ce înseamnă biocide, materiale de protecţie deoarece stocurile, cel puţin ale Ministerului Sănătăţii, erau aproape zero. (…) De asemenea, am introdus şi am legalizat noţiunea de carantină. Toţi cei care intră în momentul de faţă în România din zona afectată intră în carantină. Am identificat centre la nivel naţional în care aceste persoane care călătoresc din această zonă sunt puse în carantină.

„Ce se întâmplă cu ceilalţi care vin din alte zone? Sunt în izolare voluntară al domiciliu şi sunt în legătură cu cei de la DSP. În momentul de faţă avem undeva în jur de 340 de astfel de persoane care au venit din zone mai puţin afectate şi sunt în izolare la domiciliu”,