Vești bune! Se dau bani de la stat. Începând din această săptămână se vor acorda primele vouchere în valoare de 15.000 de lei. Anunțăm că este vorba despre cuplurile sau femeile singure care își doresc să facă copii, dar nu pot rămâne însărcinate.  

Săptămâna asta statul va acorda primele vouchere. Este important de precizat că cine dorește să se înscrie o poate face în continuare. Vorbim despre un ajutor financiar în valoare de 15.000 de lei, bani ce se vor acorda în două tranșe, sub forma unor vouchere. Suma de 5.000 de lei va fi pusă pe un voucher electronic și este acordată pentru medicamente. Suma de 10.000 de lei va fi acordată pe un voucher pe hârtie, și este alocată pentru proceduri medicale. 

Se dau bani de la stat!

Acest program a mai fost aplicat în București, pe vremea când Gabriela Firea, ministrul Familiei, era primar general. Acum, proiectul a fost extins la nivel național, iar scopul acestuia este de a crește natalitatea. Amintim că țara noastră a avut, anul trecut, cel mai mic număr de nașteri înregistrate. 

Proiectul va continua, iar cei ce vor să se înscrie o pot face în continuare. Așadar, dosarul trebuie să conțină următoarele documente:  

Vești bune pentru toți românii! Se dau bani de la stat în această săptămână: 15.000 de lei pentru aceste persoane

Documentele necesare

  • o cerere tip;  
  • copii ale actelor de identitate;  
  • o declarație pe proprie răspundere;  
  • documentul care conține dovada infertilității și indicația medicală pentru FIV;  
  • adeverința care atestă calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate;  
  • un acord de prelucrare a datelor cu caracter personal. 

În România, prețul unei fertilizări in vitro este extrem de mare. Ținând cont de vremurile pe care le trăim și de prețurile colosale pe care le dăm pentru orice, puține familii își permit să apeleze la această procedură pentru a avea un copil. Așadar, natalitatea din România se prăbușește, fiindcă multe familii nu reușesc să facă copii. 

Dar nu este singurul motiv pentru care țara noastră are probleme demografice. Salariile mici, traiul din ce în ce mai greu, îi face pe oameni să se gândească de mai multe ori înainte de a face un copil.