Autoritățile din România au anunțat că vor prelungi valabilitatea voucherelor de vacanță emise în ianuarie 2019-decembrie 2020, până pe 30 iunie 2022.

La finalul anului 2021, Guvernul condus de Nicolae Ciucă a adoptat Ordonanța de Urgență care prevede acordarea voucherelor de vacanță pentru bugetari până pe 31 decembrie 2026, în cuantum de 1.450 lei.

Conform legii, decizia a fost luată în contextul pandemiei de coronavirus, fiindcă o mare parte dintre vacanțele luate de români nu au putut fi derulate așa cum ar fi trebuit. De asemenea, susțin inițiatorii legii, măsura va încuraja practicarea turismului intern în extrasezon. În perioada 2022 – 2026, voucherele de vacanţă urmează să fie emise doar pe suport electronic.

1. Se prelungește valabilitatea voucherelor de vacanță

Vouchere de vacanță acordate de instituțiile publice pot fi folosite strict la unități afiliate, care nu înregistrează obligaţii fiscale restante la bugetul general consolidat, precum cele administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

De asemenea, de la 1 aprilie 2022, unităţile afiliate sunt obligate să transmită facturile emise titularilor în sistemul naţional RO e-Factura.

Toate persoanele încadrate în baza unui contract individual de muncă pot beneficia de voucherele respectivă, dacă au negociat cu angajatorul acest drept. Totuși, trebuie luat în considerare faptul că sunt diferențe între bugetari și persoanele care lucrează la privat. Aici sunt incluse și companiile în care statul român este acționar.

Angajații care au încheiat un contract individual de muncă cu un beneficiază de un sistem de salarizare puțin mai permisiv, fiind rezultatul negocierilor colective și/sau individuale. În plus, sunt utilizate toate facilitățile fiscale pe care legislația le permite.

2. Cum se folosesc voucherele de vacanță

Una dintre aceste facilități este acordarea respectivelor vouchere de vacanță. Plafonul maxim prevăzut de lege în acest caz este de aproape zece ori mai mare față de cel prevăzut pentru bugetari.

Oamenii plătiți din fonduri publice primesc 1.450 lei/an sub formă de vouchere de vacanță, însă această regulă nu este obligatorie și pentru ceilalți, fiind prevăzut exclusiv plafonul maxim deductibil. Atât acordarea în sine a voucherelor de vacanță, cât și suma fac obiectul negocierilor.

Astfel că, dreptul angajaților non-bugetari și al salariaților „semi-bugetari” de a beneficia de vouchere de vacanță depinde de rezultatul negocierilor colective și/sau individuale. În urma acestora vor fi stabilite, prin contracte colective de muncă ori prin regulamentul intern, regulile și modul de acordare al beneficiilor fiscale, cum ar fi:

3. Angajații de la privat vor primi vouchere?

– numărul beneficiarilor din unitate care pot primi vouchere de vacanță și nivelul sumelor care se acordă beneficiarilor sub forma voucherelor de vacanță, ținând seama de posibilitățile financiare proprii ale angajatorilor;

– categoriile de beneficiari care primesc vouchere de vacanță.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.