În ajunul sărbătorilor, unii români vor avea motive de bucurie în plus, deoarece vor primi o sumă considerabilă de bani de la stat.

Conform informațiilor prezentate de a1.ro, un proiect de act normativ a fost pus în dezbatere publică pe 4 decembrie 2023, iar guvernul intenționează să ajute persoanele care se confruntă cu dificultăți financiare în această perioadă specială a anului.

Aceste vești bune sunt în special pentru agricultori, care au trecut printr-o perioadă destul de dificilă în 2022, cu creșterea costurilor pentru energie, combustibil și îngrășăminte, urmată de scăderea prețului la cereale.

Autoritățile au luat în considerare aceste probleme și au decis să ofere sprijin financiar agricultorilor români.

Condițiile pentru a beneficia de suma de 3000 de euro

Potrivit surselor menționate, guvernul are în vedere suplimentarea bugetului programului „Usturoi” și acordarea sumei de 3000 de euro pentru fiecare hectar de teren cultivat cu usturoi.

Categoria de români care va primi mai mulți bani la pensie. Se întâmplă de la 1 ianuarie 2024

Acest sprijin financiar este menit să ajute cultivatorii de usturoi să-și acopere costurile și să obțină profit în această perioadă dificilă.

Conform comunicatului transmis de reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), plata integrală a suprafeței eligibile cultivate cu usturoi în cadrul programului ar urma să fie asigurată până la data de 29 decembrie.

Într-un act de generozitate, guvernul a prelungit perioada de plată, tinând cont de dificultățile cu care s-au confruntat agricultorii și de necesitatea asigurării sprijinului financiar în această perioadă hibernală.

Ajutor financiar pentru bolnavii de cancer din București

O alta veste bună este că primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că persoanele diagnosticate cu cancer din București vor primi ajutor financiar de la stat. Aproximativ 2500 de persoane vor beneficia de acest sprijin în valoare de 5850 de lei.

Potrivit informațiilor, Primăria Municipiului București va sprijini financiar pacienții bolnavi de cancer care pot prezenta o indicație medicală eliberată de oncolog. Fiecare pacient va putea beneficia de o serie de servicii în sumă totală de 5850 de lei.

Aceste servicii includ 10 ședințe de kinetoterapie în valoare de 135 lei per ședință, 10 ședințe de drenaj limfatic manual în valoare de 170 lei per ședință, 10 ședințe de consiliere psihologică (5 pentru pacient și 5 pentru un aparținător) în valoare de 250 lei per ședință și o consultație de nutriție oncologică în valoare de 300 lei.