În timp ce sistemul de pensii de la noi din țară este șubred, în alte țări, chiar și românii au o mulțime de avantaje. 

În România, stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Cel complet, adică pentru o pensie cât de cât ok, este de 35 de ani. Într-una dintre țările din Europa în care o mulțime de români lucrează oamenii pot ieși la pensie după 10 ani de activitate. 

Mulți români au început să plece de la noi din țară și să muncească în străinătate. Motivul nu mai este unul necunoscut, oamenii pleacă pentru că în România salariile, pensiile, alocațiile etc. Sunt foarte mici. Ținând cont de vremurile în care trăim, oamenii nu se mai ajung cu banii și preferă să plece în străinătate să lucreze.  

Țara în care puteți ieși la pensie după 10 ani de muncă

Puțini români care pleacă să muncească în Marea Britanie știu că în această țară de iese la pensie după 10 ani de muncă. Anglia are printre cele mai bune sisteme de pensii din lume. Pe lângă faptul că se poate ieși la pensie destul de devreme, țara oferă posibilitatea oamenilor să aleagă tipul de pensie pe care și-l doresc, potrivit Ziarul de Iași.  

Iată care sunt pensiile care se dau în Marea Britanie. Toți românii ar trebui să știe acest lucru fiindcă, deși această țară nu mai face parte din UE, în continuare românii muncesc aici. 

În primul rând, există pensia de stat, pe care o primesc persoanele care au contribuit la asigurările sociale de stat și care au vârsta de pensionare. Mai există și pensia ocupațională, pe care o achită facultativ angajatorul. 

Vești bune pentru milioane de români! Se iese la pensie după doar 10 ani de muncă
Social media

Ce pensii se dau în UK

Pensia Stakeholder. De acești bani beneficiază persoanele care o achiziționează de la o bancă sau de la o altă companie financiară, în schimbul unei taxe. De asemenea, mai există și pensia personală de auto-investiții. De aceste sume beneficiază cei care au investit în fondul de pensie. În funcție de câți bani au investit, atâți bani vor primi la bătrânețe. 

Marea Britanie mai are și pensia cu beneficii definite. Mai clar, suma pe care o vor primi cei care au muncit în UK depinde de regulile sistemului, cum ar fi salariul sau vechimea la locul de muncă. 

Pensia de peste 80 de ani. Pe aceasta o primesc persoanele care au vârsta peste 80 de ani, în cazul în care au o pensie de stat mai mică de 77,45 GBP pe săptămână sau dacă nu beneficiază de nicio altă pensie. 

Ca și în România, Marea Britanie are și pensia anticipată. Oamenii se pot pensiona mai devreme înainte de a ajunge la vârsta precizată de stat, dacă au probleme medicale sau personale. 

În final, mai există și „pension credit”. Pensia aceasta se acordă persoanelor singure care realizează un venit săptămânal mai mic de 137.37 de lire sterline, sau persoanele care locuiesc cu cineva și împreună realizează un venit mai mic de 209,70 de lire pe săptămână. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.