Reclamă

Compania a anunțat că va redeschide uzinele în Europa și va relua producția în mai multe etape.

Pentru început Ford a anunțat că reia de luni, gradual, producţia de vehicule şi motoare. La uzina de la Craiova activitatea va fi reluată în mod etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Secţia de Producţie Vehicule, cât şi în cea de Producţie Motoare.

Potrivit unui comunicat emis de Ford România, angajaţii care se vor întoarce la muncă vor fi anunțați de supervizorul/team leader-ul lor. Lucrătorii care nu vor reveni la muncă vor rămâne în continuare în şomaj tehnic, în baza unei decizii formale.

„Compania a pregătit un pachet cuprinzător de măsuri, dar, mai presus de toate, face apel la simţul de responsabilitate şi disciplină al angajaţilor pentru buna şi corecta implementare a acestora”, se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.

Totodată, Ford a anunţat în cadrul aceluiași comunicat că va produce măşti de faţă care vor fi utilizate în uzinele sale din toată Europa.

„Măştile de faţă furnizate de companie vor trebui să fie purtate de către oricine lucrează sau vizitează o unitate Ford, în conformitate cu protocoalele globale ale companiei. Prin fabricarea măştilor de faţă pentru uz propriu, compania contribuie la reducerea cererii din lanţurile de aprovizionare pentru echipamentele de protecţie personală care sunt necesare serviciilor medicale şi altor industrii. În plus, Ford Craiova produce propriile viziere, asigurând un nivel suplimentar de protecţie pentru unele operaţiuni din cadrul uzinei”, se mai arată în comunicat.

Pentru fabrica din Craiova Ford plănuiește să reia activitatea în mod etapizat.

„În Craiova, Ford plănuieşte să reia producţia etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât şi la Fabrica de Motoare, începând cu data de 4 mai 2020. În uzina de la Craiova lucrează, în total, în jur de 6.200 de angajaţi.

Pentru propria siguranță angajații vor trebui să respecte anumite măsuri.

  • Înainte de a merge la muncă angajații vor completa online un formular de autoevaluare a sănătății.
  • Înainte de a intra în fabrică li se va scana temperatura corporală.
  • Angajații vor trebui să respecte distanța de 2 metri între ei și nu vor avea voie să facă parte din grupuri mai mari de trei persoane.
  • Angajații vor fi obligați să poarte măști și în anumite situații chiar și viziere pentru a reduce răspândirea virusului.
  • Angajații sunt sfătuiți să nu cumpere alimente neambalate, iar bucătăriile unde se prepară mâncarea şi facilităţile din zona de odihnă, adică frigidere, cuptoare cu microunde nu vor fi puse în funcţiune.

Compania a luat deja legătura cu furnizorii de transport interni şi externi şi le-a transmis să asigure suficiente autobuze / tramvaie pentru transportul public cât şi curse speciale suplimentare, deoarece este recomandat ca gradul de ocupare al mijlocului de transport să fie sub 50%.

În cazul transportului personal, compania a recomandat deplasarea a cel mult 2 persoane într-o maşină: şoferul şi o persoană pe bancheta din spate, în partea opusă şoferului.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro