Joi, 12 martie, va avea loc în Parlament votul pentru investirea Guvernului Cîțu, începând cu ora 16:00. Călin Popescu Tăriceanu, lider ALDE, a făcut în această seară o postare pe Facebook care îi va da speranțe lui Cîțu. Acesta a afirmat că formațiunea condusă de el vor vota pentru noul Guvern.

„Și eu, și colegii mei vom vota acest guvern. Plec de la următoarea considerație – decât niciun guvern, mai bine un guvern slab. Decât să ajungem în situația să nu avem niciun gvern, prefer să avem unul care să creeze premisele pentru a combate eficient criza”, a declarat acesta într-o filmare postată, miercuri, pe Facebook, informează Mediafax.

Tăriceanu cere liberarilor vot la vedere

„Cred că mâine este un examen de minima responsabilitate, atât a președintețui, cât și a PNL-ului. Sper ca mâine să fie votat guvernul și să își intre în atribuții. Solicităm și președintelui să dea dovadă de responsabilitate și PNL să voteze la vedere mâine”, a spus acesta.

Liderul ALDE aduce în discuție și decizia Curții Constituționale privind decizia referitoare la conflictul dintre Parlament și Președintele României.

„Trebuie să avem în vedere și decizia Curții Instituționale care a dat ieri motivarea și care stabilit ieri clar că președintele trebuie să desemneze un premier în vederea realizării finalității pentru care a fost constituită procedura constituțională a guvernului”, a mai spus Tăriceanu.