Asociația Unu și Unu se gândește la femeile însărcinate din România și a lansat un call-center pus la dispoziție pe perioada stării de urgență și a restricțiilor.

Call-centerul se numește NeonaTEL și este destinat gravidelor cu risc de naștere prematură și pentru părinții cu nou-născuți îndelung spitalizați. Serviciul este disponibil întreaga săptămână, în anumite intervale orare.

„În contextul pandemiei COVID-19, Asociația Unu și Unu vine în sprijinul femeilor gravide cu risc de naștere prematură, al părinților cu bebeluși prematuri sau îndelung spitalizați și al familiilor aflate în suferință după pierderea bebelușului, prin lansarea unui call-center dedicat (NeonaTEL), unde pot primi recomandări din partea unui medic neonatolog sau a unui psiholog/psihoterapeut și susținere morală din partea unui părinte de prematur”, conform unui comunicat de presă al ONG, relatează Mediafax.ro.

Program call-center

Programul NeonaTEL este disponibil inclusiv în weekend, programul de lucru fiind în funcție de medic. Neonatologul este disponibil de luni până vineri în intervalul 8:00-11:00. Psihologul/psihoterapeutul și părintele de prematur pot fi găsiți de luni până duminică, în intervalul 8:00-20:00.

Pentru acest serviciul, părinții sau femeile gravide pot apela numărul 021.9980 (cu tarif normal, apelabil din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă din România).

„În mod normal, pentru o familie cu nou-născuți prematuri sau îndelung spitalizați, perioada de adaptare la viața bebelușului în terapie intensivă neonatală este una foarte dificilă, plină de temeri și îngrijorări. După externare, se confruntă în continuare cu o perioadă de incertitudini până ce copilul reușește să se recupereze medical și să ajungă la nivelul de dezvoltare al unui bebeluș născut la termen. Printr-un carusel emoțional trec și femeile gravide care cunosc că au risc de naștere prematură. De aceea, cu atât mai mult este nevoie de noi în acest moment de stare de urgență, când accesul la îngrijire medicală este îngreunat, unii bebeluși au rămas în secțiile de terapie în timp ce mamele au fost externate sau își pot vedea mult mai rar bebelușii, iar medicii din prima linie trebuie să trateze cu prioritate pacienți ai căror viață este pusă în pericol”, a declarat președintele Asociației Unu și Unu, Corina Croitoru.