Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), nava Diamond Princess nu conține persoane de origine română care să fie bolnave de coronavirus.

De asemenea, Ministerul mai aduce la cunoștința oamenilor faptul că starea de sănătate a românului diagnosticat pozitiv pentru COVID-19 și transferat într-o unitate medicală este și la această dată în continuare bună.

Astfel, MAE, face următoarea declarație:

„Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări pe baza informaţiilor obţinute de Ambasada României la Tokyo:

  • Până la acest moment, nu au fost identificaţi alţi cetăţeni români printre persoanele de pe nava Diamond Princess ale căror rezultate medicale să fi confirmat prezenţa COVID-19.
  • Starea de sănătate a cetăţeanului român diagnosticat pozitiv pentru COVID-19 care a fost transferat într-o unitate medicală japoneză este în continuare bună.
  • După finalizarea perioadei actuale de carantină în data de 19 februarie, pasagerii vor putea părăsi vasul pe baza unui certificat medical eliberat de autorităţile japoneze.
  • Cetăţenii români membri ai echipajului pot fi supuşi unei noi perioade de carantină de 14 zile începând cu data de 19 februarie, în funcţie de evoluţia situaţiei de la bordul navei. Decizia cu privire la continuarea activităţii pe vas sau revenirea în ţară la expirarea perioadei de carantină va fi luată de către aceştia de comun acord cu compania care operează nava”.