Vești bune pentru bucureșteni! Facturile ar putea scădea cu până la 90% luna viitoare. Cu toate că vremea nu e favorabilă, începând cu 18 aprilie, bucureștenii nu mai au căldură. Unii locuitori sunt nemulțumiți și au anunțat că se vor debranșa, alegând centralele de apartament. Pe de altă parte, reprezentanții Termoenergetica anunță că se vor ocupa de reparații, pentru ca iarna viitoare să nu mai existe probleme în legătură cu apa caldă și căldura.
Experiența nu a fost deloc frumoasă pentru bucureșteni. Chiar dacă nu au avut căldură sau apă caldă, facturile au fost mari. Locatarii spun că ar fi trebuit să se dea căldura măcar noaptea. Ei cred că, dacă temperaturile scad, ar fi normal să primească căldură de la compania de stat.
Scad facturile bucureștenilor! Anunțul Termoenergetica
Reprezentanții Termoenergetica susțin că oprirea căldurii are un motiv întemeiat. Claudiu Crețu, directorul companiei, spune că vor opri total căldura după ce trei nopți consecutive au avut temperaturi peste 10 grade. Procesul va dura câteva zile.
Facturile vor scădea semnificativ începând cu luna viitoare. Oamenii vor plăti doar apa caldă. Specialiștii estimează că facturile vor fi mai mici cu 85-90%. Astfel, în mai, factura pentru o garsonieră ar fi sub 100 de lei, în loc de aproape 300 de lei.
Autoritățile încep reparațiile
La apartamentele de două și trei camere, diferențele vor fi mai mari. Factura pentru un apartament cu două camere va scădea cu 300 de lei, iar pentru unul cu trei camere, cu 400 de lei.
Cei care vor să se debranșeze pot depune documentele între săptămâna viitoare și sfârșitul verii. Compania are încă 300 de cereri nesoluționate din anul trecut. Claudiu Crețu speră ca odată cu investițiile și șantierele, oamenii să se mai gândească la trecerea la un alt sistem, deoarece este costisitor.
„De săptămâna viitoare încep șantierele În București. Vom căuta să reparăm cât mai mult, să modernizăm cât mai mult din rețea. Noi sperăm totuși odată cu aceste semnale de investiții și șantiere să se mai gândească încă o dată pentru că trecerea la un alt sistem e totuși foarte costisitoare”, mai spune Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica.