Reclamă
Reclamă

Prime Crăciun 2023. Calendarul de plăți pentru anumiți angajați a fost stabilit, iar aceștia vor primi diverse beneficii înainte de Sărbătorile de iarnă. Sindicaliștii însă cer mai mult decât a propus administrația.

Solicitările Sindicatului Autoturisme Dacia pentru acest an au fost prezentate într-o ședință de negocieri desfășurată în luna noiembrie. Printre acestea se numără o majorare generală salarială de 1.600 de lei pentru fiecare angajat, care urmează să fie aplicată începând cu 1 ianuarie 2024.

De asemenea, se dorește acordarea unei prime în valoare de 2.500 de lei pentru rezultatele înregistrate în anul 2023 și o majorare a tichetelor de masă la 40 de lei începând cu ianuarie 2024.

Ce prime vor primi angajații Dacia

Celelalte solicitări ale sindicatului includ acordarea unei prime în valoare de 600 de lei pentru Ziua Constructorului de Mașini, care ar urma să fie acordată în luna septembrie, transformarea a 250 de contracte pe perioadă determinată în contracte pe perioadă nedeterminată (CDI), majorarea salariului minim pe societate la 4.000 de lei, acordarea unor zile suplimentare de concediu de odihnă pentru anumite locuri de muncă din ADSA și acordarea unei prime în valoare de 500 de lei pentru lansarea unui proiect nou.

Reclamă

De asemenea, sindicatul dorește creșterea procentului de reducere la cumpărarea unui autoturism la 12% și majorarea bonificației pentru fiecare zi de sâmbătă și duminică cu 100 de lei.

Pe de altă parte, administrația Dacia a propus o serie de creșteri salariale pentru diferite niveluri de responsabilitate, începând cu luna aprilie 2024. Acestea variază de la 200 de lei pentru nivelurile de responsabilitate 1-5, până la 150 de lei plus o creștere individuală de 1% pentru nivelul L3C.

De asemenea, s-a propus o creștere individuală de 3,35% pentru nivelurile LcB și LcA, începând cu luna iunie. Administrația a sugerat și acordarea unei prime în valoare de 700 de lei pentru rezultatele înregistrate, precum și o majorare a valorii tichetului de masă la 40 de lei, începând cu luna ianuarie 2024.

Vești bune pentru acești angajați din România! Vor primi prime consistente de Crăciun

Administrația a adăugat încă două puncte în propunerea lor, respectiv includerea compensării taxei de 20% în salariu și plata salariului într-o singură tranșă lunară.

Cu toate acestea, sindicatul nu este de acord cu propunerile administrației și își menține solicitările inițiale. Ei consideră că beneficiile propuse nu sunt suficiente și că angajații merită mai mult.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro