Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că și angajații din privat pot beneficia de mărirea salariului.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că angajații din mediul privat pot beneficiar de o mărire salarială de 200 de lei. Pentru acești bani, statul nu va mai opri nicio taxă în plus. Fiindcă inflația mai are puțin și atinge pragul de 14&, Marius Budăi vine cu propuneri pentru a se mări salariile și angajaților din mediul privat.

Salarii mai mari în mediul privat

Astfel, ministrul propune ca salariile să fie mărite cu 200 de lei, fără ca taxele care ajung la stat să sufere modificări, totul pentru a spori puterea de cumpărare a angajaților. Oficialul spune că aceasta este o măsură pusă la dispoziția angajatorilor din privat, acolo unde își permit să mărească veniturile salariaților. Totodată, oficialul nu vrea să le creeze o obligație acestora.

„ (Angajatorii) vor adăuga această sumă la salariul de bază, această sumă se va regăsi direct în plata netă a angajaților, pentru că această sumă nu va fi taxată suplimentar, dar nici nu va fi oprită nicio taxă”, a spus acesta.

Colaj Substantial

De asemenea, Marius Budăi a vorbit și despre pensionarii României. Astfel, de la 1 ianuarie 2023, aceștia vor primi mai mulți bani. Situația actuală, spune oficialul, este atent monitorizată pentru a se găsi cea mai bună decizie.

Pensii mai mari din 2023

„Suntem extrem de atenți la evoluția cifrelor şi vom lua măsurile necesare pentru a proteja puterea de cumpărare a categoriilor vulnerabile unde se încadrează şi pensionarii ”, a spus acesta, conform Capital.ro.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că persoanele care au cel puțin trei decenii în zone cu un grad ridicat de poluare pot ieși la pensie cu doi ani mai devreme decât ar fi făcut-o în mod normal.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.