Reclamă
Reclamă

Companiile de biotehnologie se pregătesc sa introducă pe piată vaccinuri impotriva cancerului in următorii ani. Acest lucru este posibil datorita tehnologiei ARNm, care a revoluționat medicina in ultimul timp.

Studiile medicale arata ca companiile din domeniul sanatatii sunt deja angrenate in lupta pentru a produce un vaccin eficient impotriva cancerului. Estimarile sugereaza ca pana in jurul anului 2030, astfel de vaccinuri vor fi disponibile pe piata.

Tehnologia ARNm si adaptabilitatea vaccinurilor

Tehnologia ARNm nu numai ca a facut posibila crearea de vaccinuri eficiente impotriva SARS-CoV-2, dar poate fi utilizata si pentru a adapta rapid vaccinurile in cazul aparitiei altor mutatii agresive ale virusului, conform Spotmedia.ro.

Aceasta tehnologie, care a fost premiata recent cu Premiul Nobel pentru Medicina, are potentialul de a face mult mai mult decat atat.

Reclamă

Vești bune! Cancerul ar putea dispărea. Un vaccin împotriva înfricoșătoarei boli ar putea fi lansat până în 2030

Speranta pentru pacientii cu cancer

Specialistii spera ca prin intermediul acestor vaccinuri, cancerul nu va mai fi o condamnare la moarte. Tehnologia ARNm a accelerat si cercetarea in domeniul cancerului, iar companii precum Curevac isi propun sa lanseze un vaccin impotriva cancerului bazat pe ARNm in urmatorii cinci ani.

Nu doar Curevac, ci si alte companii lucreaza intens la dezvoltarea unui vaccin impotriva cancerului. Compania de biotehnologie BioNTech a publicat rezultate intermediare promitatoare ale unui studiu clinic in curs de desfasurare pentru vaccinul CARVac cu ARNm impotriva cancerului. Conform declaratiilor CEO-ului companiei, se asteapta ca aceste vaccinuri sa fie disponibile in urmatorii ani.

Perspective optimiste pentru viitorul vaccinurilor impotriva cancerului

Sefii companiei BioNTech se declara optimisti si sustin ca vaccinurile impotriva cancerului vor fi disponibile pe scara larga pentru pacienti inainte de anul 2030. Avansul tehnologic si inteligenta artificiala au contribuit semnificativ la progresul in dezvoltarea acestor vaccinuri, deschizand noi perspective in lupta impotriva cancerului.

Aceasta revolutie in medicina promite sa aduca speranta si protectie impotriva uneia dintre cele mai devastatoare boli ale secolului.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro