Reclamă
Reclamă

Vești minunate pentru acești români. Pot obține până la 1.900 de euro de la stat. Cererile se depun până la sfârșitul lunii iunie.

Vestea zilei pentru acești români: se dau până la 1.900 de euro de la stat

Românii care trăiesc în zone unde nu există racordare la rețeaua de apă și canalizare primesc cea mai bună veste. Pot să facă acest lucru gratuit, prin programul „Prima branșare”.

Anul acesta se dau până la 1.900 de euro pe gospodărie în acest sens, iar cererile se pot depune deja. Atenție însă! Există și un termen limită, așa că grăbiți-vă. Este vorba de data de 26 iunie 2023.

Banii pot fi folosiți pentru branșarea sau racordarea la rețelele publice, locale sau regionale, de apă și canalizare. Nu se vor da proprietarilor gospodăriilor, ci operatorilor de apă și canalizare, care se vor și ocupa de aceste lucrări.

Reclamă

Ce trebuie să faci ca să primești banii

Cei care au nevoie de acești bani și sunt interesați să-i obțină trebuie să știe că există o serie de reguli și criterii pe care trebuie să le respecte. Mai exact, se ia în calcul venitul familiei, care nu trebuie să fie mai mare decât salariul minim brut pe economie din România.

În prezent, acesta este de 3.000 de lei. Iar veniturile luate în considerare sunt cele nete, așadar există șanse mari pentru mulți români să obțină banii.

Dacă ați calculat veniturile și au ieșit la calcul, următorul pas este depunerea unei cereri. Localnicii trebuie să se adreseze în acest sens operatorilor de apă și canalizare de care aparțin. Banii vor fi ulterior primiți prin programul „Prima Branșare”. În acest sens, există și un ghid care poate fi accesat pe platforma online a Ministrului Mediului.

Obiectivul principal al programului este creșterea gradului de acces al populației la serviciul public de apă și canalizare, dar și scăderea poluării.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro