Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, a venit cu mai multe lămuriri în ceea ce privește majorarea pensiilor românilor după recalculare.

Marius Budăi a fost întrebat dacă poate veni cu clarificări legate de majorarea anumitor pensii cu 80% după recalculare. El a subliniat că nu poate vorbi despre procente medii, deoarece fiecare pensie este calculată individual, ținând cont de mai mulți factori.

Acestea sunt pensiile care vor crește cu 80%

Unul dintre acești factori este diferența între bărbați și femei. Budăi a explicat că, în trecut, existau diferențe în calculul pensiilor între sexe.

De exemplu, în cazul în care o femeie și un bărbat aveau același număr de puncte, pensia bărbatului era mai mică din cauza unui coeficient de împărțire diferit. Cu noua lege a pensiilor, se va aplica principiul de “muncă egală”, astfel încât pensiile să fie calculate în mod corect și echitabil.

Vestea zilei pentru acești români! Pensiile lor vor crește cu 80%

Un alt factor important în calculul pensiilor este numărul de ani de contribuție. Cei care au lucrat mai mulți ani vor beneficia de un punctaj suplimentar în fiecare an, ceea ce va duce la o majorare a pensiilor.

Anunțul ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adăugat că pensiile vor fi majorate în fiecare an în luna ianuarie, conform noii legi a pensiilor. Aceasta este o noutate importantă, deoarece în trecut majorările se făceau fără un calendar precis. Astfel, românii au acum garanția că pensiile lor vor crește în fiecare an în luna ianuarie.

Reforma pensiilor nu se rezumă doar la aspectul financiar, ci are și un scop mai amplu. Ministrul Muncii a subliniat că această reformă este despre respectul față de românii care au muncit și care muncesc în prezent. Principiile de contributivitate și stabilitate stau la baza noii legi a pensiilor, asigurând că cei care contribuie și muncesc vor avea o pensie mai bună.