Fostul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a câștigat în instanță un proces important împotriva statului român.

După ce a fost condamnat definitiv în dosarul „Colectiv” la patru ani de închisoare cu executare, procurorii i-au pus sechestru lui Cristian Popescu Piedone pe mașinile de epocă pe care le deține, dar și asupra unei locuințe a acestuia.

Nemulțumit de această decizie, Cristian Popescu Piedone a decis să apeleze la instanță pentru a-și recupera bunurile, lucru care s-a și întâmplat. Astfel, Piedone a câștigat in instanță sechestrul instituit de procurori pe mașinile de epocă și pe locuință, toate în valoare de 1,5 milioane de euro. De asemenea, conform deciziei instanței, statul român este obligat să plătească și cheltuielile de judecată.

1. Piedone a câștigat procesul împotriva statului

Așadar, familia fostului edil al Sectorului 5 va primi înapoi mașinile de epocă pe care au pus sechestru procurorii. Printre aceste mașini, Piedone deține un Cadillac, un Oldsmobile, dar și un Mercedes. De asemenea, familia lui Piedone poate folosi și imobilul care s-a aflat până acum sub sechestru.

Vestea zilei despre Cristian Popescu Piedone! Instanța a decis: A câștigat procesul!

Pe 12 mai 2022, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul „Colectiv” pentru abuz în serviciu. Instanța i-a condamnat la închisoare și pe patronii clubului, dar și pe pirotehniștii din dosar. De asemenea, magistrații au decis să îi interzică lui Piedone să poată deține funcții publice timp de cinci ani de zile.

 2. Condamnările din dosarul „Colectiv”

În același dosar, cea mai mare pedeapsă a primit-o unul dintre patronii clubului, Alin George. El a primit 11 ani și 8 luni de închisoare. Ceilalți doi patroni au fost condamnați la 8 ani de închisoare – Paul Gancea și șase ani și patru luni – Costin Mincu.

Pirotehniștii Zaharia Viorel și Marian Moise vor face șase ani și zece luni de închisoare, iar directorul firmei de artificii, Cristian Niță, a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare pentru  sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. Instanța a dispus  suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani.

Pompierii ISU Radu Antonina și Matei George Petrică vor avea de executat câte 8 ani și 8 luni închisoare. Totodată, instanța a decis achitarea pentru Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie, Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior și Ramona Sandra Moţoc, referent superior.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.