Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, anunță că românii aflați în situații vulnerabile vor continua să primească ajutor de la stat și în anul 2024.

Aceasta este o veste importantă pentru cei care depind de aceste fonduri pentru a-și asigura necesitățile alimentare de bază.

Pe lângă această perspectivă încurajatoare, guvernul a anunțat că o nouă tranșă din ajutorul de 250 de lei va fi oferită chiar pe 15 octombrie. Acest sprijin financiar vine într-un moment crucial pentru mulți români și poate avea un impact semnificativ asupra bunăstării lor.

Una dintre măsurile cheie implementate de guvern este utilizarea cardurilor sociale pentru a oferi sprijin financiar pentru alimente. Ministrul Adrian Câciu a subliniat că această măsură va continua și după 1 ianuarie 2024, asigurând astfel stabilitate și continuitate pentru cei care depind de aceste carduri.

Valabilitatea sumelor de pe cardurile sociale

Persoanele care beneficiază de sprijinul guvernamental prin intermediul cardurilor sociale au un an la dispoziție pentru a utiliza fiecare tranșă de 250 de lei. Aceasta înseamnă că sumele primite pot fi folosite în termen de 365 de zile de la data alimentării cardurilor. Este important ca beneficiarii să țină cont de acest termen pentru a putea beneficia în întregime de sprijinul financiar acordat.

Vestea serii pentru românii vulnerabili! Un ajutor important de la Guvern va continua și în 2024

Flexibilitate în utilizarea cardurilor sociale

Cardurile sociale emise în anul 2023 pot fi utilizate exclusiv de către beneficiari. În situații excepționale, cei care nu pot să se deplaseze pentru a efectua cumpărături pot solicita ajutorul unei persoane apropiate. Cu toate acestea, pentru a evita abuzurile, individul care folosește cardurile va trebui să fie însoțit de o persoană care să ateste că este posesorul cardului.

Destinația fondurilor alocate

Fondurile primite prin intermediul cardurilor sociale pot fi utilizate pentru achiziționarea de alimente și pentru a acoperi costurile meselor calde, fie la restaurante, fie în alte locuri în care se oferă acest serviciu. Este important de menționat că aceste fonduri nu pot fi utilizate pentru achiziționarea de produse precum țigări sau articole de curățenie.