Anunț important pentru români! Locuitorii care stau la bloc ar putea plăti amenzi uriașe dacă nu țin cont de o regulă importantă. 

Mai exact, puțini știu că spațiul verde dintre blocuri aparține autorităților publice, precum primăriile localităților sau de sector. Uneori, locatarii plantează copaci, flori, gard viu sau legume, crezând că aceste spații sunt proprietatea blocurilor.

S-a schimbat legea! Ce trebuie să știe proprietarii de locuințe

Este important de știut că românii pot fi amendați dacă intervin pe aceste terenuri, responsabilitatea întreținerii și administrării revenind primăriei, care se finanțează din taxele și impozitele locuitorilor.

Social media

Asociația de proprietari nu are obligații în privința întreținerii și administrării spațiului verde. Dacă primăria nu își respectă atribuțiile, ar trebui amendată de asociațiile de proprietari.

Pentru a evita amenzi, cetățenii care locuiesc în blocuri și doresc să planteze flori sau să amenajeze gazon în apropiere trebuie să obțină o autorizație de la primărie.

Reguli importante pentru românii care locuiesc la bloc

Spre deosebire de românii care locuiesc la casă, cei care locuiesc la bloc au de respectat mai multe reguli. Cea mai importantă regulă este aceea conform căreia nu ai voie să faci lucrări în apartament, cum ar fi să dărâmi un perete, fără sa anunți reprezentanții primăriei.

O altă regulă importantă este legată de respectarea orelor de liniște. Oamenii care locuiesc la bloc se confruntă deseori cu probleme legate de liniște. Multe persoane nu știu că au de respectat anumite ore de liniște, motiv pentru care dau cu bormașina, ascultă muzică sau fac diverse treburi, deranjându-și vecinii.

Pentru toate aceste încălcării ale legii, există amenzi usturătoare. În acest context, fiecare locuitor ar trebui să știe cu exactitate ce reguli trebuie să respecte și să nu se abată de la ele. În caz contrar, va avea de scos bani din propriul buzunar.