Lovitură totală pentru România! S-a aflat cum va vota Austria privind aderarea țării noastre la Schengen. 

Vești proaste pentru România! O sursă citată de Reuters a dezvăluit cum va vota Austria în Consiliul Justiției și Afaceri Interne, privind aderarea țării noastre la Schengen. Conform unei surse citate de Reuters, numai Croația va primi un vot pozitiv. România și Bulgaria mai au de așteptat. 

„Croația se poate aștepta la o decizie pozitivă, dar România și, mai ales, Bulgaria nu vor putea adera încă la Schengen”, a spus sursa Reuters. 

În urmă cu câteva zile, Mihai Tudose, europarlamentar din partea PSD, a spus că țara noastră nu are nicio șansă de a intra în Schengen. Potrivit social-democratului, nu se mai poate face nimic în acest sens. 

Mihai Tudose: Nu știu ce naiba mai negociem!

„O să spun exact ce gândesc şi ce am aflat pe aici. Eu nu cred că se mai poate face nimic şi nu ştiu ce naiba mai negociem, că toată lumea a recunoscut că am îndeplinit toate criteriile tehnice care trebuiau îndeplinite. Eu nu cred că vom fi nici pe ordinea de zi, ţineţi minte ce vă spun”, a explicat Mihai Tudose. 

Europarlamentarul PSD a explicat că țara noastră va avea mai mult succes „data viitoare”, atunci când Spania va prelua președinția Parlamentului European.  

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a explicat de ce va vota Austria împotriva intrării în Schengen a țării noastre. Conform acestuia, nu este momentul aderării Bulgariei și României în Schengen. Inițial, ministrul de interne austriac, Gerhard Karner, a spus că aceeași decizie va fi luată și în cazul Croației. Cancelarul este, însă, de o altă părere. 

Vestea momentului despre intrarea României în Schengen! Un europarlamentar a spus adevărul: Nu se mai poate face nimic

De ce nu ne vrea Austria în Schengen

În opinia lui Nehammer, Croația își apără granițele într-o manieră exemplară, în ceea ce privește intrarea ilegală a migranților în Europa. Pe de altă parte, Bulgaria și România nu fac acest lucru, motiv pentru care vor primi un vot negativ. De asemenea, acesta este principalul motiv pentru care Austria va vota împotriva celor două țări. 

„Avem 100.000 de oameni care au trecut ilegal granița, dintre care 75.000 au traversat țări ca România, Bulgaria și Ungaria, fără a fi înregistrați de autoritățile de securitate de acolo. Este un risc de securitate și va trebui să ne ocupăm de asta”, a subliniat cancelarul austriac. 

În urmă cu aproape o săptămână, ministrul de Interne al Austriei preciza că nu este momentul potrivit pentru ca România și Bulgaria să intre în Schengen. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.