Ministrul rus de Externe a declarat că războiul va lua sfârșit doar în cazul în care Rusia și Ucraina vor ajunge la un acord.

Anunțul mult așteptat a fost făcut chiar de către Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei. Potrivit informațiilor oferite de acesta, există mari șanse ca tensiunile militare să ia sfârșit, doar în cazul în care cele două țări vor ajunge la un acord.

Într-un interviu pe care l-a acordat presei sârbe, șeful diplomației din Rusia a explicat că partenerii occidentali ai țării pe care o reprezintă au început să conștientizeze gravitatea greșelilor făcute în ultimii ani. Mai mult decât atât, acesta a mai spus că sunt dispuși să mai dea o șansă diplomației.

Rusia și Ucraina fac pace? Marele anunț a fost făcut la Kremlin

arhivă presă

Serghei Lavrov a declarat într-un interviu că oportunitățile pentru un acord există. Tensiunea poate lua sfârșit doar în cazul în care cele două țări vor ajunge la un numitor comun.

„În orice caz, văd că există oportunităţi pentru un acord, întrucât partenerii noştri occidentali încep să înţeleagă greşelile grave făcute de-a lungul multor ani, deşi poate nu o vor spune cu voce tare, din motive de înţeles”, a fost declarația oferită de ministrul rus de Externe, potrivit efe.com.

„Colegii noștri occidentali au distrus realizările diplomației”

Serghei Lavrov a transmis că Rusia nu este interesată de negocierile care au loc între occidentali și Ucraina. Dacă vor o șansă la diplomație, o vor oferi. Acesta a fost motivul pentru care s-a luat decizia de a relua discuțiile care au loc în Istanbul. A menționat însă un aspect important, și anume că nu se mai pot încrede în colegii din Occident, cu mențiunea că ei au distrus realizările diplomației.

„În prezent ei ne spun: ‘Daţi o şansă diplomaţiei!’. Bineînţeles că vrem să dăm o şansă diplomaţiei, motiv pentru care am convenit să reluăm discuţiile la Istanbul. Dar există multe exemple când colegii noştri occidentali au distrus realizările diplomaţiei. Acum nu ne mai putem încrede în ei”, a mai spus şeful diplomaţiei din Rusia, potrivit sursei citate mai sus.

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!