Reclamă

Pensionarii români cu venituri mai mici de 1.125 de lei pe lună au primit suplimente de bani de la guvern.

Diferențele în cuantumul indemnizațiilor au depins de domeniul în care beneficiarii au lucrat sau de județul din care provin. Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice, numărul total al celor care au primit această indemnizație a fost de 1.142.011 persoane. Comparativ cu luna iulie 2023, numărul de beneficiari în luna august 2023 a scăzut cu 1.193 de persoane.

Pensionarii care au beneficiat de aceste indemnizații provin din:

  1. sistemul public de pensii – 1.035.133 de pensionari
  2. fostul sistem de pensii al agricultorilor – 106.878 de pensionari

Indemnizația medie pentru pensionarii români a fost de 429 de lei.

Conform CNPP, valorile medii ale indemnizațiilor au variat în funcție de județ, cu sume mai mari în județele: Bistrița-Năsăud – 495 de lei, Maramureș – 495 de lei și Cluj – 478 de lei.

Vestea dimineții pentru toți pensionarii din România! Casa de Pensii a făcut anunțul: Ei sunt românii care vor primi bani în plus la pensie

Datele recent centralizate arată că cele mai multe indemnizații sociale pentru pensionari au fost acordate în:

  • București – 48.350 de pensionari
  • Suceava – 42.196 de pensionari
  • Dolj – 37.653 de pensionari
  • Iași – 37.120 de pensionari
  • Prahova – 35.466 de pensionari.

CNPP a menționat că indemnizația medie pentru pensionarii agricultori a fost de 302 de lei. În județele Ilfov – 433 de lei, Gorj – 390 de lei și Sectorul 5 din București – 397 de lei, valoarea acestor indemnizații a depășit media națională.

Cele mai multe indemnizații pentru pensionarii agricultori au fost acordate în: Iași – 7.381 de persoane, Botoșani – 6.994 de persoane și Dolj – 6.917 de persoane.

Cine sunt beneficiarii indemnizației?

CNPP precizează că acești bani sunt acordați pensionarilor din sistemul public de pensii care au un venit total din pensii și indemnizații mai mic de 1.125 de lei.

Pentru a beneficia de această indemnizație, trebuie să îndeplinești următoarele condiții:

  • să ai calitatea de pensionar în sistemul public
  • să ai domiciliul în România
  • să ai venituri mai mici de 1.125 de lei.

Persoanele care primesc venituri atât din sistemul public, cât și din alte surse, împreună cu drepturile stabilite și acordate de sistemul public de pensii, vor lua în considerare totalul acestor venituri pentru a determina eligibilitatea pentru indemnizația socială pentru pensionari.

Indemnizația socială pentru pensionari este calculată automat de casele teritoriale de pensii, conform informațiilor de pe gandul.ro.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro