Reclamă
Reclamă

Un pachet de măsuri denumit „Decreto Energia 2023”, adoptat de Consiliul de Miniștri din Italia, are ca scop principal sprijinirea cetățenilor țării în domeniul energetic și fiscal. Aceste măsuri vor aduce beneficii și pentru milioane de români care trăiesc în Italia.

Bonus pentru combustibil și ajutor pentru facturile de electricitate

Una dintre cele mai importante inițiative ale acestui decret este introducerea unui bonus pentru combustibil. Persoanele care dețin „carta acquisti spesa”, un card de cumpărături destinat celor cu un venit ISEE de până la 15.000 de euro pe an și care nu primesc alte beneficii sau indemnizații de la stat, vor fi eligibile pentru acest bonus.

Guvernul italian a alocat 100 de milioane de euro pentru finanțarea acestui program, iar fiecare persoană eligibilă estimează că va primi aproximativ 80 de euro. Cu toate acestea, suma exactă va fi stabilită în următoarele 30 de zile.

Pe lângă bonusul pentru combustibil, decretul prevede și un ajutor financiar suplimentar pentru facturile de electricitate. În lunile octombrie, noiembrie și decembrie 2023, guvernul italian va acorda acest ajutor, în funcție de numărul de membri ai familiei.

Reclamă

Fondul total alocat pentru această măsură este de 300 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că fiecare dintre cele aproximativ 4 milioane de familii eligibile ar putea primi în jur de 70 de euro.

Uniunea Europeană, bani

Amnistie fiscală și facilități pentru tinerii sub 36 de ani

Decreto Energia 2023 introduce, de asemenea, o amnistie fiscală pentru cei care nu au emis bonuri și facturi în ultimul an și jumătate. Persoanele care au comis aceste nereguli au acum posibilitatea să-și rezolve problemele cu fiscul până la data de 31 octombrie, cu o finalizare până pe 15 decembrie.

Această soluție le va permite să achite datoria cu o penalizare redusă, care va varia între o zecime și o cincime din suma totală, în funcție de circumstanțe.

Pentru tinerii sub vârsta de 36 de ani care intenționează să-și cumpere prima casă, guvernul italian a extins facilitățile. Aceștia vor beneficia acum de o garanție de stat pentru 80% din valoarea împrumutului până la sfârșitul anului. Deși existau discuții anterioare cu privire la introducerea unor cerințe ISEE mai stricte, decretul final nu include această schimbare.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro