Inițial, Olanda nu a fost de acord cu extinderea spațiului Schengen pentru România și Bulgaria. Ulterior, politicienii și-au schimbat părerea în ceea ce ne privește, însă acest lucru nu ne-a ajutat prea mult. Din cauză că am fost la pachet cu Bulgaria, votul negativ al olandezilor pentru bulgari ne-a afectat și pe noi. Se pare, însă, că am primit vești bune. 

Luni, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a avut o întrevedere bilaterală cu omologul olandez, Wopke Bastiaan Hoekstra. Tema principală a discuției a fost procesul de aderare al României la Schengen. Oficialul din România a ținut să îi mulțumească ministrului de Externe al Olandei pentru susținerea României.  

Veste bună de la Olandezi pentru România

De asemenea, Bogdan Aurescu l-a informat pe ministrul de Externe din Olanda și despre demersurile pe care le face România pentru a fi primită în Schengen. Totodată, oficialul român a precizat că România are parte de un dialog pozitiv cu președinția suedeză a Consiliului European, care este implicată în dosarul aderării. În următoarea perioadă vor avea loc consultări care au scopul de a identifica soluții constructive pentru aderarea României la Schengen. 

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Veste uriașă privind aderarea României la Spațiul Schengen! Informația a venit direct din Olanda

De partea cealaltă, ministrul de Externe olandez a ținut să reamintească faptul că Olanda este în favoarea aderării României la Spațiul Schengen. De asemenea, el a explicat încă o dată că votul negativ dat pe 8 decembrie nu a fost îndreptat către țara noastră, ci către Bulgaria. De asemenea, el a promis că se va implica activ în conturarea unei soluții la nivel european pentru aderarea României. 

Eșecul suferit de țara noastră pe 8 decembrie 2022

Reamintim că pe data de 8 decembrie 2022 România a suferit încă un eșec colosal în ceea ce privește aderarea la spațiul de liberă circulație. În timp ce Olanda a votat negativ pentru Bulgaria, Austria a spus clar că nu își dorește ca în acest moment Bulgaria și România să intre în Spațiul Schengen. Conform austriecilor, înainte de a primi undă verde la libera circulație, cele două țări trebuie să își securizeze granițele.  

Politicienii de la Viena susțin că prin frontierele României și ale Bulgariei ajung cei mai mulți imigranți ilegal în țările Uniunii Europene. Pe de altă parte, acest motiv nu a fost susținut de cifrele oficiale date de Uniunea Europeană. Cei mai mulți imigranți ajung ilegal în Austria prin Serbia, nu prin România sau Bulgaria.