Schimbarea i-a luat prin surprindere pe toți cei care au crescut cu aventurile lui Mickey.

Nu mai este niciun secret faptul că Mickey Mouse a scris istorie în lumea desenelor animate. În jurul personajului s-a construit un întreg univers, fiind și unul dintre veteranii animațiilor. În curând, Mickey nu va mai face parte din lumea Disney, iar vestea a picat ca un trăznet asupra fanilor.

Mickey Mouse se numără printre primele personaje de desene animate. Chiar dacă, de-a lungul timpului, a trecut ptin zeci de schimbări, identitatea lui a rămas la fel de puternică. Recent, un anunț a zguduit lumea animațiilor, asta după ce s-a aflat că Mickey Mouse va pleca de la Disney.

Veste tristă pentru toți iubitorii de desene animate. Disney ar putea rămâne fără cel mai îndrăgit personaj, Mickey Mouse
Youtube

Mickey Mouse a luat naștere în 1928

2024 va fi anul în care Mickey Mouse își va lua adio de la tot ce a însemnat lumea Disney pentru el. Atunci va expira licenta de difuzare a personajului în asociere cu gigantul Disney. Totuși, cei interesați de imaginea lui, vor putea crea în continuare animații sau campanii, dar fără să ducă cu gândul la familia Disney. Acest lucru va fi destul de greu de realizat, dar, spun specialiștii, nu imposibil.

„Poți folosi în continuare personajul Mickey Mouse în scopul în care a fost creat pentru a da naștere propriilor tale povești cu ajutorul lui. Dar trebuie să o faci în așa fel încât oamenii să nu fie trimiși cu gândul la Disney, ceea ce este puțin probabil, având în vedere cât au investit ei în acest personal. În teorie, Disney poate spune că ai încălcat noțiunea de marcă înregistrată”, au declarat specialiștii, potrivit theguardian.com.

Mickey Mouse este unul dintre cele mai profitabile personaje din lumea Disney. De-a lungul timpului, acesta s-a transformat într-un brand care a generat încasări uriașe. Evoluția sa este una uluitoare și se poate lăuda, în continuare, cu milioane de fani. Majoritatea celor care aleg să meargă la Disneyland, îl consideră pe partenerul lui Minnie Mouse principalul punct de atracție.

Distribuie

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.