În ultimii patru ani benzina și motorina au crescut de la o zi la alta, iar prețurile nu sunt deloc prea accesibile pentru românii care alimentează aproape zilnic.

După multe așteptări, Ludovic Orban a anunțat că se ia în calcul o măsură care va ieftini semnificativ carburanții, menționând că trebuie desființată supraacciza la carburanţi, iar Guvernul PNL va face o analiză în acest sens.

„Trebuie desfiinţată supraacciza la combustibili. A fost o mare prostie şi, deşi astăzi pare să producă bani, poate să fie un semnal foarte bun dacă renunţăm la ea. Vom face o analiză”, a declarat premierul, la conferinţa „Buget şi fiscalitate 2020: dinspre politica oficială spre mediul de afaceri”, organizată de Curs de Guvernare, scrie adevarul.ro.

Ministerul de Finanţe a anunţat, ca răspuns la o interpelare adresată de deputatul PNL Florin Roman, că statul român a colectat din septembrie 2017 până în prezent suma de aproximativ 5,85 miliarde lei, prin introducerea supraaccizei la carburanţi în perioada menţionată.