Reclamă

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, crede că România mai are puţin de îndurat şi că în 60 de zile am putea ”să ieșim la capătul tunelului”. Ministrul a povestit, pentru ProTv, că actuala criză ar putea la sfârşit la începutul lunii iunie. De altfel, Nelu Tătaru a vorbit şi despre vizitele făcute în teren la spitalele din România, acolo unde a găsit adevărate focare de infecţie cu coronavirus.

Cele mai mari focare de infecţie descoperite recent

”În Vrancea avem o altă situație, acolo avem un focar local, în orașul Focșani, cu transmitere accentuată. Avem cadre din poliție infectate, din jandarmerie, apoi chiar și directorul spitalului. Mergem la Focșani să punem o echipă managerială militară, care să poată gestiona situația din Spitalul Județean Vrancea. Managerul a plecat cu documente, s-a autoizolat, bănuiesc că intenționând să conducă din autoizolare o unitate sanitară. Nu este normal, el fiind un pacient pozitiv trebui să fie internat într-o unitate medicală”, a declarat ministrul Sănătății pentru Pro.

Mesaj urgent pentru tot personalul medical

”Avem 812 cadre medicale la nivelul întregii țări, care sunt confirmate pozitiv. Recomand personalului medical prudență, orice este necesar să ne solicite. Fiecare pacient care se prezintă este suspect de COVID-19. Avem și alte patologii, mai multe ca cele Covid, orice pacient trebuie tratat. Fiecare caz în parte trebuie gestionat separat, dar cu toate precauțiile de rigoare”, a explicat Nelu Tătaru.

Când se vor ridica restricţiile?

”Nu este momentul de relaxare, impune chiar și mai multă precauție. Suntem mai mulți care pot transmite această infecție. Dacă vom vedea la un moment dat că am depășit acel vârf, numărul de cazuri va fi în scădere, putem să ne gândim la o relaxare la sfârșitul lui mai, începutul lui iunie, dar pentru fiecare localitate în parte. Nu poți da drumul dintr-odată la niște localități carantinate. Relaxăm, dar totuși cu niște reguli impuse: cu mască și cu mănuși”, a conchis ministrul Tătaru.

Ce urmează?

”Chiar dacă relaxăm, aceste măsuri – masca, igiena, mănușile – trebuie să rămână pentru o perioadă mult mai lungă, două- trei – patru luni. Evitarea locurilor aglomerate, păstrarea distanțierii sociale, menținerea unei atitudini precaute sunt cele care ne vor da viitorul urmărilor doi ani, când va trebui să conviețuim cu acest virus”, a încheiat ministrul Sănătăţii.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro