Veștile bune încep să vină pentru români, în plină epidemie de coronavirus. Premierul Ludovic Orban vine a făcut noi anunțuri în legătură cu restricțiile impuse de ordonanțele militare.

Premierul Ludovic Orban a ieșit public cu noi declarații legate de momentul în care în România se va ridica starea de urgență împreună cu mai multe restricții de distanțare socială.

„Deocamdată, e sigur că se va întâmpla ceea ce a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, şi anume vor fi ridicate restricţiile de circulaţie. Adică, românii nu vor mai trebui să dea declaraţie pe proprie răspundere, nu vor mai fi obligaţi să iasă din case numai pentru motivele care au fost în ordonanţele militare, vor putea să se deplaseze, sigur, respectând regulile de a nu crea mulţimi.

Adică, în spaţiul public să nu fie mai mult de 3 persoane care să se adune, astfel încât să evite cât mai mult contactul fizic”, a declarat Ludovic Orban.

Ce se întâmplă cu activitățile economice?

Ludovic Orban a mai făcut declarații și despre modul în care activităţile economice vor putea reveni la normal, mai ales că se efectuează analize permanente.

„În funcţie de această analiză, se va lua o decizie când se va renunţa la restricţia respectivă, deocamdată nu s-a anunţat nimic. Ce v-am spus este că suntem în analiză, că pregătim un plan, că vom anunţa orice ridicare de restricţii cu o perioadă de timp înainte şi că fiecare ridicare de restricţie va fi însoţită de un plan de măsuri aferente, de reguli care vor trebui respectate, după momentul ridicării restricţiei respective”, a adăugat Orban.