Regulile îi vizează pe toți consumatorii de energie electrică

În urmă cu scurt timp, Virgil Popescu, Ministrul Energiei, a vorbit despre noile măsuri cu privire la consumul de energie electrică. Problema a fost abordată după reuniunea Consiliului Transportului Telecomunicațiilor și Energiei, care a fost organizată la Bruxelles. Iată ce declarații a făcut și ce măsuri vor fi nevoiți să adopte românii.

Noi măsuri adoptate la Bruxelles

Reuniunea Consiliului Transportului Telecomunicațiilor și Energiei a ajuns la un acord politic. Acesta prevede o serie de măsuri de urgență date de prețurile ridicate la energie. Virgil Popescu a comunicat acest aspect printr-o postare făcută pe rețelele de socializare.

Ministrul Energiei a participat de curând la reuniunea organizată la Bruxelles, pentru a discuta măsuri de abordare a problemei prețurilor ridicate la energie și gaze naturale. După ce a participat la eveniment, ministrul Energiei a făcut o postare pe pagina sa personală de Facebook. Acolo a anunțat o serie de reguli noi cu privire la consumul de energie electrică.

Veste importantă pentru toți românii! Au fost adoptate noi măsuri cu privire la energia electrică
Arhivă presă

„Acest nou set de măsuri completează cadrul existent la nivelul UE dezvoltat cu sprijinul statelor membre pentru a asigura reziliența și solidaritatea europeană în contextul crizei energetice determinate de războiul din Ucraina. Noile măsuri vizează, printre altele, captarea veniturilor suplimentare realizate de producătorii de energie electrică și alți actori din piața de energie electrică peste un nivel maxim de 180 Euro/MWh în perioada 1 decembrie 2022 – 30 iunie 2023 și utilizarea acestora pentru a finanța măsurile de protecție a consumatorilor finali de energie electrică, instituirea unei contribuții de solidaritate din partea companiilor care activează în domeniul petrolului, gazului natural, cărbunelui și al rafinăriilor, demersuri de reducere voluntară a consumului de energie electrică cu 10% cu o componentă obligatorie de 5% în orele de vârf”, a scris Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

Țara noastră a susținut în ambele situații ca reducerea să fie voluntară. Pe de altă parte, în ceea ce privește orele de vârf, doar Bulgaria, Croația, Grecia și Ungaria au fost de acord cu această propunere.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii