Veste imensă, pentru România! O româncă a câștigat premiul Pulitzer

România are un nou motiv de a fi mândră de profesioniștii formați în sistemul de învățământ românesc. Și asta după ce ediția 2020 a premiilor Pulitzer a fost făcută publică. Pe lista câștigătorilor se află și o româncă.

Jurnalista Monica Ulmanu a căștigat distincția pentru jurnalism explicativ, alături de o echipa de jurnalişti de la Washington Post. Potrivit Washington Post, aceasta s-a alăturat publicaţiei în 2018, ocupând funcţia de editor grafic. Anterior, lucrase pentru The Guardian la Londra şi a efectuat un internship în cadrul The New York Times. Premiul este o recunoaştere a meritelor pentru munca depusă în cadrul realizării unui număr de zece materiale ce au ca temă mediul şi încălzirea globală.

De-a lungul timpului aceasta a mai câştigat și alte premii precum: Society of Professional Journalists (2010), European Digital Media Awards (2017), Information is Beautiful awards (2017) şi Edward R. Murrow Award (2018).

Este absolventă a Universității București

Monica Ulmanu a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicări din cadrul Universităţii din Bucureşti, specializarea Jurnalism. Ea este singura absoventă din istoria facultăţii care a câştigat un astfel de premiu.
„Cel mai prestigios premiu pentru jurnalism din lume, Premiul Pulitzer a fost acordat echipei The Washington Post, din care face parte și Monica Ulmanu, pentru o serie de articole despre încălzirea globală. Echipa din care face parte Monica Ulmanu a documentat numeroasele locuri în care temperatura a crescut deja cu 2 grade Celsius ca urmare a schimbărilor climatice, ajungând la un prag despre care specialiştii avertizează că ar putea fi catastrofal, dacă va fi atins la nivel global”, arată un comunicat al Universității București.
Premiul Pulitzer este considerat a fi cel mai prestigios premiu pentru jurnalism din lume, insituit din 1917, fiind adesea comparat cu Premiul Nobel pentru cercetători şi scriitori. De obicei, premiile erau anunţate în faţa publicului în cadrul Universităţii Columbia din New York. Anul acesta însă, Dana Canedy, persoana care administrează evenimentul, a anunţat numele câştigătorilor din livingul personal. Ea a precizat ca deliberările celor 18 membri ai juriului au stabilit câştigătorii în cadrul unei „dezbateri virtuale şi digitale”.

Lasă un răspuns

CFR Cluj se pregătește de reluarea campionatului

Armata angajează! Câteva mii de locuri sunt scoase la concurs