Vești bune pentru copii și părinți. Alocația unei anumite categorii de copii s-ar putea majora curând, potrivit anunțului făcut de Ministerul Familiei. Iată tot ce trebuie să știi despre acest lucru

Guvernul a făcut un anunț de ultim moment pentru părinții copiilor minori. Se pare că alocațiile acestora se vor majora până la 950 de lei. Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a oferit informația momentului pe care toată lumea o aștepta. Această categorie de copii vor primi alocații mai mari. Iată toate detaliile!

Ce categorie de copii va primi 950 de lei alocație

Conform ultimului anunț făcut de Guvern, alocația lunară a copiilor ar putea ajunge la aproape 1.000 de lei. Despre ce copii este vorba? Ei bine, despre cei din centrele de plasament. Potrivit unui proiect de ordonanță aflat în dezbatere publică la Ministerul Familiei, alocația lor se va majora.

În prezent, această nu valorează mai mult de 631 lei. Pentru a obține alocația de 950 de lei pentru copiii din plasament, se dorește stabilirea unei alte valori ce trebuie înmulțită cu ISR. Respectiv 1,808, comparativ cu 1,2 cât este în prezent, după cum relatează avocatnet.ro

Cu cât se va majora alocația pentru copii

Dacă toate aceste proceduri vor fi duse până la final, alocația lunară a copiilor din plasament se va putea ridica la 950 de lei. Această sumă acordată copiilor este raportată la indicatorul social ISR. Potrivit Legii nr. 272/2004 în privința protecției și promovării drepturilor copilului, acest timp de alocație lunară este acordată fiecărui minor care se află într-un centru social.

Suma este oferită persoanei, asistentului maternal, ori reprezentantului familiei sau am organismului privat acreditat care a luat în plasament copilul.

Banii sunt acordați pentru hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte. Cât și pentru materiale igienico-sanitare, rechizite școlare, jucării, sprijin pentru integrare socială. În plus, pentru transport, condiții decente de locuit, dar și pentru a acoperi cheltuieli de întreținere. Cum ar fi încălzire, apă caldă sau energie electrică.

Veste de ultim moment de la Guvern. Ce copii vor beneficia de o alocație de 950 de lei
Social media

Proiectul se află pe masa Executivului

Alocația de plasament se calculează în raport cu indicatorul social de referință care a crescut în luna martie. Dacă proiectul va fi aprobat și se va aplica în perioada următoare, aceasta ar fi a doua majorare a alocațiilor în anul 2022. Pentru a se putea aplica, proiectul de OUG trebuie să fie aprobat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.

Distribuie

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.