În ultimele zile, prețul carburanților a scăzut drastic. Astfel, după aproape șase luni, motorina a ajuns sub pragul de 8 lei/l. Acest preț se află însă numai într-o singură stație de carburanți din București.

Vești foarte bune pentru toți șoferii din România. Prețul carburanților a scăzut drastic în ultimele zile. Totul s-a întâmplat după decizia liderului pieței, OMV Petrom. Așadar, stațiile de carburanți au iefinit benzina și motorina cu încă 10 bani pe litru. Exemplul a fost preluat imediat și de ceilalți competitori ai companiei. Singura stație de carburanți care nu a făcut aceste schimbări este Lukoil.

social media

Prețul carburanților a scăzut considerabil

În ultima perioadă, prețul carburanților a scăzut drastic. Pentru prima dată în ultimele șase luni, motorina a scăzut sub pragul de 8 lei/l. Astfel, motorina a ajuns să coste 7,99 lei/l. Singura stație de carburanți care vinde motorina la acest preț este Petrom de pe strada Doctor Herescu. În celelalte 27 de stații de carburanți Petrom din restul Capitalei, motorina standard încă se află la prețul de 8,01 lei/l.

Un preț inferior celui de 8 lei/l nu a mai fost înregistrat de la începutul lunii martie, în cazul motorinei.

Cât despre prețul benzinei, aceasta a coborât și ea lla 6,63 lei/l, tot în stațiile de carburanți Petrom și 6,75 lei/l în stațiile de carburanți OMV. La acest preț se adaugă și aplicarea reducerii de 50 de bani/l, care va fi prelungită până la sfârșitul acestui an.

Singura stație de carburanți care nu a redus joi prețurile este Lukoil. Prețul carburanților în această stație se situează la nivelul celor din stațiile OMV, MOL și Rompetrol. Impactul prelungirii perioadei de aplicare a reducerii prețului carburanților cu 50 de bani/l, din care jumătate este suportată de stat, este estimată de autorități la 175 de milioane de lei pe lună.

Din ce în ce mai mulți șoferi speră să vadă astfel de ieftiniri mai des, iar carburanții să fie din ce în ce mai accesibili.